• BIST 9524.59
  • Altın 2488.238
  • Dolar 32.5414
  • Euro 34.7022
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Vefatının 5. Yılında ’Yeni Bir Dünya Erbakan’ Anma Ve Anlama Programı

Vefatının 5. Yılında ’Yeni Bir Dünya Erbakan’ Anma Ve Anlama Programı
Erbakan Vakfı İstanbul Şubesi, "Yeni Bir Dünya Erbakan" isimli anma programıyla, Prof.

Erbakan Vakfı İstanbul Şubesi, "Yeni Bir Dünya Erbakan" isimli anma programıyla, Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı ölümünün 5. yılında andı.

Erbakan hocanın yâd edildiği programda konuşan Erbakan hocanın oğlu Erbakan Vakfı Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan "Erbakan hoca öldü ve üzerine de beton döktük diyenler bilsinler ki Erbakan hocanın fikirleri ilk günkü gibi dip diri ve heyecanıyla yaşamaya devam ediyor" şeklinde konuştu.

Geceye, Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, Hamas Siyasi Birim Başkanı Ebu Merzuk, Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre, Sosyal Doku Vakfı Onursal Başkanı Nureddin Yıldız, İstanbul Müftüsü Prof.Dr. Rahmi Yaran, eski Bakan Sacit Günbey, Hudapar İl Başkanı Erdal Elibüyük, Mustafa Özcan Güneşdogdu katıldı.

Erbakan hocanın Konya milletvekili olarak değil bütün ümmetin vekili olarak hatırlandığını söyleyen Sosyal Doku Vakfı onursal başkanı Nurettin Yıldız, "Erbakan hoca yaşadığı dönemin İslam halifesi adayıydı. Biz onu eski başbakan olarak değil İslam dünyasının lideri olarak hatırlıyoruz" derken, İstanbul İl Müftüsü Prof.Dr. Rahmi Yaran ise "Erbakan hoca cesur ve ilim sahibi bir Müslüman olarak yaşayıp öylece de aramızdan ayrıldı" dedi.

Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre de şu ifadeleri kullandı: "Erbakan hoca yıllar sonra Türk ordusunda fetih yaptıran komutandır. Kıbrıs Fatih'i Erbakan hocamızı biz Kıbrıslılar olarak rahmet ve minnetle yad ediyoruz".

Töre, "Necmettin Erbakan Kıbrıs'ın tamamını düşündü. Ama bizler onun yolundan gitmekte bugünlerde aciz kaldık. Şu İslam dünyasının yaşadığına bakın. Şu Kıbrıs'taki müzakerelere bakın. Müzakereler devam ediyor. Neymiş bu müzakereler? Türk ordusu adadan çıkarılsın diye uğraşılıyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti sonlandırılsın diye düşünülüyor. Elimizdeki toprakları yeniden Rum'a verelim diye uğraşıyorlar. Necmettin Erbakan, "neymiş bu müzakereler, bırakınız artık orada istiklal var, orada devlet var. Orada egemenlik var" demişti. Onu nasıl anmayalım. Onu nasıl aramayalım. Onu nasıl anlamayalım. Anlayalım arkadaşlar. Anlayalım ve yolumuza devam edelim. Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi sorumlularından Ebu Merzuk ise "Erbakan hoca siyaset ve cihat şuuruyla bizlere örnek oldu. Biz siyasetin nasıl yapılacağını ve Siyonizm'e karşı nasıl başarılı olacağımızı Erbakan hocadan öğrendik" dedi.

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Dr.Fatih Erbakan ise "Bu yaptığımız anma programlarıyla sadece hayır dua etmekle kalmıyoruz. Sadece Cenab-ı Allah'tan Erbakan hocamıza rahmet dilemekle kalmıyoruz. Sadece anılarımız tazeleyip duygulanmakla, nostalji yapmakla kalmıyoruz. Elbette ki bunlarda yapılıyor. Hayırla yad edip dualar gönderiliyor. Fakat bu programlarla Türkiye'nin dört bir yanında, hatta Avrupa'nın dört bir yanında yaptığımız bu anma programlarıyla Erbakan Vakfı olarak, milli görüşçüler olarak çok önemli bir mesajı dünyaya veriyoruz. Zalimlere, dünya Siyonizm'ine bu programlarla sesleniyoruz. Diyoruz ki; Ey zalimler, ey dünya Siyonizm'i Erbakan hocayı gömmek yetmez, Üzerine beton dökmek yetmez. Üzerine kurşun dahi dökseniz milli görüşü ve Erbakan hocayı bitiremezsiniz diyoruz Allah'ı izniyle" şeklinde konuştu.

Programda, Necmettin Erbakan için yazılan "Herkesin yüreğindesin" şiiri de okudu.

Program, Sultan Baba Dergahının degerli hocalarından Abdullah Süratli Hoca Efendi tarafından yapılan dualarla son buldu.

Vefatının 5. Yılında ’Yeni Bir Dünya Erbakan’ Anma Ve Anlama Programı

Vefatının 5. Yılında ’Yeni Bir Dünya Erbakan’ Anma Ve Anlama Programı

Vefatının 5. Yılında ’Yeni Bir Dünya Erbakan’ Anma Ve Anlama Programı

Vefatının 5. Yılında ’Yeni Bir Dünya Erbakan’ Anma Ve Anlama Programı

Vefatının 5. Yılında ’Yeni Bir Dünya Erbakan’ Anma Ve Anlama Programı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim