• BIST 9524.59
  • Altın 2504.807
  • Dolar 32.5602
  • Euro 34.555
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

VEDAŞ’tan 2015 Yatırım Toplantısı

VEDAŞ’tan 2015 Yatırım Toplantısı
Vangölü Elektrik Dağıtım ve Anonim Şirketi (VEDAŞ), Van ili 2015 yılı yatırım çalışmaları hakkında ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya...

Vangölü Elektrik Dağıtım ve Anonim Şirketi (VEDAŞ), Van ili 2015 yılı yatırım çalışmaları hakkında ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Rescate Hotel'de düzenlenen basın bilgilendirme toplantısına VEDAŞ Şirket Müdürü Emrullah Okuducu, VEPSAJ Şirket Müdürü Murat Taş, VEDAŞ Van İl Müdürü Beytullah Özbayram, VEPSAJ Van İl Müdürü Mehmet Ali Atalan, Yatırım Grup Müdürü Orhan Gültepe ve basın mensupları katıldı. Toplantıda, 2015 yılı yatırım projeleri kapsamında yapılan çalışmalara değinen Okuducu, "Geniş bir coğrafyada az kitleye hizmet veriyoruz. Van merkez ve birçok noktada trafolar yenilenip, havai hatları yeraltına alındı. Dağıtım merkezleri yeniden inşa edildi. Yolda kalan direklerin deplaselerini gerçekleştirerek, 5 bin 743 adet yeni direk dikimi yapıldı. Gerilim dönüşümü kapsamında 776 adet trafonun değişimi tamamlanarak, Van enerji altyapısı için 35 milyon 545 bin TL gibi bir rekor harcama yapıldı" dedi.

Açıklamalarında 2016 -2020 yılları arasında hayata geçirilecek olan projelere de değinen Okuducu, "3. tarife döneminde bölge geneline 400 milyon TL yatırım yapmayı planlamaktayız. Bu konuda projelerimiz tamamlandı. Bunun yanında SCADA / DMS ve Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) ile şebekelerimizde oluşacak büyük arızaları teknik ofislerimizden anında tespit edecek ve yine teknik ofislerimizden arızaya müdahale edebileceğiz. Köy enerji nakil hatları ve köy içi şebekelerini yenileyip, merkez ve köylerde aydınlatma çalışmalarına ağırlık vereceğiz. İl ve ilçe merkezlerinde, şehir gelişimini tamamlamış cadde ve sokaklarda havai hatlarını yer altına alacağız. Ayrıca imar planına göre yolda kalan veya can ve mal güvenliği açısından tehlike arz eden tesisleri kaldıracağız ya da yer değişikliğini yapacağız. Yine ekonomik ömrünü dolduran trafo binalarının ve köşklerinin yenilenmesine devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Van'da yüzde 60 oranında bir kaçak elektrik kullanımının olduğuna dikkat çeken Okuducu, "Van'da yüzde 15-20 gibi bir kesim, yüzde 60 oranında kaçak elektrik kullanıyor. Dolayısıyla bu kadar fazla bir kaçak elektrik tüketimi nedeniyle trafolarımız patlamakta ve vatandaşlarımız karanlıkta kalmaktadır. Biz bu konuda vatandaşların kul hakkı sayılan elektriği kaçak kullanmamalarını ve kullananları uyarmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Toplantı sonrasında VEDAŞ yetkilileri tarafından çalışmaların yapıldığı alanlar gezildi.

VEDAŞ’tan 2015 Yatırım Toplantısı

VEDAŞ’tan 2015 Yatırım Toplantısı

VEDAŞ’tan 2015 Yatırım Toplantısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim