• BIST 9530.47
  • Altın 2473.433
  • Dolar 32.4948
  • Euro 34.8146
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C

VEDAŞ Ekiplerinin Zorlu Kış Mücadelesi

VEDAŞ Ekiplerinin Zorlu Kış Mücadelesi
Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) ekipleri, Bitlis'te etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle meydana gelen arızalara zorlukla gidermeye...

Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) ekipleri, Bitlis'te etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle meydana gelen arızalara zorlukla gidermeye çalıyor.

VEDAŞ Bitlis İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, VEDAŞ ekiplerinin kentte yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle enerji hatlarında meydana gelen arızaları gidermek için çaba gösterdiği belirtildi. Bir haftadır durmaksızın yağan kar ve oluşan tipi nedeniyle yüzlerce köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirilen açıklamada, "Aynı şekilde köy enerji nakil hatlarındaki tellerin kopması ve direklerin yıkılmasıyla yüzlerce köy elektriksiz kaldı. Özellikle il merkezi ile Mutki, Hizan, Tatvan ve Güroymak ilçelerimizde kar ve fırtına daha çok etkili oldu. Arıza ekiplerimize araç, gereç ve personel takviyesi yapılarak daha etkin bir çalışma yürütüldü. Arızaları giderilen köylerde, kar ve fırtınanın devam etmesinden dolayı tekrar arızalar meydana geldi. Ekiplerimiz yolların da kapanması sonucu arızalara müdahale etmede sıkıntı yaşadı. Yer yer 1,5 santimetreyi bulan karda, ekiplerimiz arızayı bulma ve giderme çalışmalarını büyük zorluklarla yürütüyor. Ekiplerimiz çığ tehlikesi bulunan ve engebeli arazi yapısına sahip köylere ait enerji nakil hattı güzergahlarında büyük zorluklarla ilerliyor" denildi.

Olumsuz hava koşullarında arıza ekiplerinin sahaya çıkarak direklerin başında arızaları gidermek için çaba ve özveri gösterdiği ifade edilen açıklamada; belediye, özel idare ve karayolları ekiplerinin ulaşımı sağlamak amacıyla vermiş olduğu zorlu mücadelenin benzerini VEDAŞ ekiplerinin de verdiği bildirildi. Arıza ekibinin dondurucu soğuk nedeniyle gece ateş yakarak ısınmaya çalıştığı vurgulanan açıklamada, "Bugün itibariyle merkez ilçeye bağlı Konalga ve Kayadağ köy grupları ile Başmaklı-Çeltikli köy grubunda 23, Mutki ilçesinde Meydan-Geyikpınar köy grubunda 24 köy ve 17 mezra, Hizan ilçesinde Daldere, Karbastı ve Soğuksu köy gruplarında 37 köy ve 53 mezra, Tatvan ilçesine bağlı Sarıkum ve Kıyıdüzü köy grubunda da 3 köy elektriksiz durumdadır. Köylerin çoğunda yollar kapalı olduğundan arızalara müdahale edilemiyor. Yolların açılmasıyla en kısa sürede arızalara müdahale edilerek, tüm yerleşim yerlerine enerji verilecektir. Ayrıca yağış ve don nedeniyle buzlanma sonucu enerji nakil hatları telleri buz tutarak ağırlaştığı için birçok yerde tel kopmaları sonucu arızalar oluşmuştur" denildi.

VEDAŞ Ekiplerinin Zorlu Kış Mücadelesi

VEDAŞ Ekiplerinin Zorlu Kış Mücadelesi

VEDAŞ Ekiplerinin Zorlu Kış Mücadelesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim