• BIST 9524.59
  • Altın 2506.267
  • Dolar 32.5562
  • Euro 34.2586
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Vecihi Hürkuş Hobi Havacılık Parkı, 30 Nisan’da açılıyor

Vecihi Hürkuş Hobi Havacılık Parkı, 30 Nisan’da açılıyor
Çankaya Belediyesi'nin, Türk havacılık tarihinin önemli ismi Vecihi Hürkuş'un adını yaşatmak için yaptığı hobi parkı, açılış için gün sayıyor.

Çankaya Belediyesi'nin, Türk havacılık tarihinin önemli ismi Vecihi Hürkuş'un adını yaşatmak için yaptığı hobi parkı, açılış için gün sayıyor. Model uçaklar, 30 Nisan günü saat 13.00'te yapılacak açılışta, Vecihi Hürkuş Hobi Havacılık Parkı'ndan havalanacak.

Hobi dernekleri ve kurumları ile yapılan görüşmelerin olgunlaşmasıyla Ankara'nın en uygun yeri olarak tanımlanan Mühye'de yer seçimi yapılan ve projelendirilen Vecihi Hürkuş Hobi Havacılık Parkı, Ankara için bir ilk olacak.

Model uçaklar konusunda uzmanlaşmış kişi ve kurumlarla yapılan görüşmelerin ardından kolları sıvayan Çankaya Belediyesi ekipleri, proje ve imalat aşamasında da birbirlerinden destek aldı. Pist olarak kullanılacak zeminini özenle kaplayan asfalt ekipleri, 10 metre genişliğinde 100 metre uzunluğunda bir pist hazırladılar. İzleyici ve model uçak sahipleri için korunaklı bir kumanda merkezi de hazırlanan parkta, şarj ünitelerinin yanı sıra eğitim üssü ve bakım atölyeleri de yer alacak.

OYUNCAKLAR MARANGOZDAN, MODEL UÇAK KAYNAKÇIDAN

Havacılık temalı radyo kontrollü model uçak parkı olarak hizmet verecek Vecihi Hürkuş Hobi Havacılık Parkı planlanırken çocuklar da unutulmadı. Belediyenin ahşap ve metal işleri atölyelerinde çalışan işçilerin kendilerinin tasarlayıp uygulamaya koyduğu uçak temalı oyuncaklar da parkta yerini alacak. Ziyaretçileri Vecihi Hürkuş'un unutulmaz fotoğraflarında yer alan uçağın bir benzerinin karşılayacağı parkta aile büyükleri model uçaklarını uçururken, çocuklar da uçak görünümlü oyuncakların olduğu parkta oyunlar oynayıp hoşça vakit geçirecek.

Cihan

Vecihi Hürkuş Hobi Havacılık Parkı, 30 Nisan’da açılıyor

Vecihi Hürkuş Hobi Havacılık Parkı, 30 Nisan’da açılıyor

Vecihi Hürkuş Hobi Havacılık Parkı, 30 Nisan’da açılıyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim