• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

'Vatani görevi sırasında hastalanarak vefat askerler de vazife malulü sayılsın'

'Vatani görevi sırasında hastalanarak vefat askerler de vazife malulü sayılsın'
TBMM Katip Üyesi ve CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, vatani görevi sırasında hastalanarak hayatını kaybeden askerlerin de vazife malulü sayılması...

TBMM Katip Üyesi ve CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, vatani görevi sırasında hastalanarak hayatını kaybeden askerlerin de vazife malulü sayılması için kanun teklifi verdi.

Kanun teklifi yasallaşması halinde hastalık nedeniyle hayatını kaybeden askerler de vazife malulü sayılacak ve yakınları maddi manevi haklardan yararlanabilecek. Türkmen, 5510 sayılı Sosyal sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda değişiklik öngören kanun teklifinin asker ve yakınları için bir hak gasbını ortadan kaldırmaya yönelik olduğunu belirtti.

"Vatani görevlerini ifa eden her bir vatandaşın askerlik görevini ifa ederlerken devletin güvencesi altındadır." diyen Türkmen, askerlerin görev sırasında hastalanması, hayatını kaybetmesi veya buna benzer oluşan her türlü olumsuzluklardan devletin sorumlu olması ve gereğini yapması gereğini yapmak durumunda olduğunu kaydetti. Türkmen, şöyle devam etti: "Mevcut yasada askerlik görevi sırasında hastalanarak hayatını kaybedenlerin "vazife malulü" sayılmaması yakınları; mevzuattaki diğer vazife malullüğü ile ilgili maaş bağlanması ve şehit yakınlarına tanınan istihdam haklarından yararlanamamaları toplum vicdanını rahatsız etmekte. Hak arama mücadelesine giren aileler konuyu sıklıkla mahkemelere taşınmaktadır. Milletin menfaati için gözünü kırpmadan canını seve seve feda etmeye yemin ederek silah altına alınmış ve bir şekilde hastalanarak hayatını kaybetmiş kişilerin vazife malulü sayılmaması yakınlarının maddi ve manevi haklardan yararlanamamaları; bununla ilgili mahkemelerde hak arama çabası içine girmeleri, bu insanlarımızı ayrıca rencide etmekte. Kanun teklifi ile mevzuatımızdaki eksiklik giderilerek, bir hak gasbının önüne geçilmesi amaçlanmaktadır."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim