• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 25 °C

Vatandaşların Kazalara Karşı Duyarsızlığı Pes Dedirtti

Vatandaşların Kazalara Karşı Duyarsızlığı Pes Dedirtti
Muğla'nın Bodrum ilçesinde bazı MOBESE (Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu) kameralarınca kayıt edilen motosiklet kazalarında aşırı hız ve dikkatsizlik...

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bazı MOBESE (Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu) kameralarınca kayıt edilen motosiklet kazalarında aşırı hız ve dikkatsizlik bir kez daha gözler önüne serildi. Vatandaşların kazalara duyarsızlığı ise pes dedirtti.

Neredeyse her evin kapısında bir motosikletin bulunduğu Bodrum'da hemen her gün motosiklet sürücülerin karıştığı kazalara rastlanıyor.

VATANDAŞLARIN DUYARSIZLIĞI ŞAŞIRTTI

İlçe Merkezindeki bazı kavşaklarda Emniyet Müdürlüğünün MOBESE kameralarınca görüntülenen bazı trafik kazalarında yürekler ağza geldi. Genellikle ışık ihlali, bir anlık dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu meydana gelen motosiklet kazalarında bazı sürücüler ölümden döndü.

Lise kavşağında meydana gelen trafik kazasında motosiklet sürücüsü yeşil ışığın yanması ile birlikte kavşaktan karşıya geçmeye çalışıyor. Hızla gelerek ışık ihlali yapan bir otomobil kavşaktan geçen motosiklete çarpıyor. Çarpmanın etkisi ile motosiklet sürücüsü havada defalarca takla atarak yolun kenarındaki refüje çarpıyor. Kaza sonrasında ise ağır yaralanan sürücüye kimsenin müdahale etmemesi ve duyarsız davranması ise dikkatlerden kaçmıyor.

MOBESE'lere yakalanan kazalarda, kimi kasklı kimi kasksız motosiklet sürücülerinin bazıları aceleci otomobil sürücülerinin kurbanı olurken, bazı motosikletliler de kendi hatalarının sonucuna katlanmak zorunda kaldı. Lise kavşağındaki bir kazada, kırmızı ışıkta geçen bir otomobil sürücüsünün çarptığı motosiklet sürücüsü metrelerce havaya sıçradıktan sonra kaldırım taşlarına çarparak ağır şekilde yaralandı. Hatalı sollama yapan sürücüler, düz yolda giderken dengesini kaybederek devrilen motosikletliler, aceleci kuryeler, takip mesafesini korumayanlar, yaşadıkları kazalar yüzünden neredeyse canlarından oluyorlardı.

Yaşanan bu kazalar, motosiklet sürücülerin takacakları kaskın ne kadar önemli olduğunu ve trafik kurallarının önemini gözler önüne seriyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim