• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Vatandaşlar Spil’e Akın Etti

Vatandaşlar Spil’e Akın Etti
Manisa'da bulunan Spil Dağı'na kar yağmasıyla birlikte, karın tadını çıkarmak isteyen vatandaşlar Spil'de bulunan orman köşklerine akın etti.

Manisa'da bulunan Spil Dağı'na kar yağmasıyla birlikte, karın tadını çıkarmak isteyen vatandaşlar Spil'de bulunan orman köşklerine akın etti.

Manisa'da etkili olan kar yağışıyla birlikte Spil Dağı'nda kar kalınlığı 30 santimetreyi buldu. Spil Dağı'na yakın olan Manisa ve İzmirli vatandaşlar, kent merkezlerine kar yağmayınca Spil Dağı'na akın etti. Bazı vatandaşlar günübirlik gelerek karın tadını çıkarırken bazı vatandaşlar ise Manisa Şehzadeler Belediyesi tarafından işletilen ve Spil Dağı Milli Parkı'nda bulunan orman köşklerine konakladı. Yağan karla birlikte yiyecek bulmakta güçlük çeken köpeklere ise bazı vatandaşlar duyarsız kalmayarak yanlarında getirdikleri yiyecekleri paylaştı. Spil Dağı Milli Parkı'nda bulunan yılkı atları ise görülmeye değer bir görüntü oluşturdu.

VATANDAŞLAR TESİSTEN MEMNUN

Spil Dağı Milli Parkı'na İzmir'in Bornova ilçesinden gelen vatandaşlardan Mürgül Baykan Spil'e her sene geldiklerini belirterek, "Bornova'da pek fazla kar görünmüyor. O yüzden Spil'e neredeyse her sene geliyoruz. Tabi biz bu tesisi daha önceden bilmiyorduk. Bu sene keşfettik. Çok da memnunuz. Çok temiz. İlgileri de çok iyi. Kayak da yapabiliyoruz. 3 gündür kalıyoruz. Evler çok temiz" dedi. Aynı aileden olan Eda Baykan ise çocukları için geldiklerini ancak kendilerinin daha çok eğlendiklerini belirterek, "Hafta içi çocuklar için geldik. Biz daha çok eğlendik. Tesis gerçekten çok güzel. İzmirlilere tavsiye ediyorum. Çünkü biz orda kar görmüyoruz. Burası gerçekten çok eğlenceli. Karın tadını gerçekten çok güzel bir şekilde çıkardık. Odaları çok güzel. Çok sıcak. Terledik diyebilirim. Hizmet çok güzel. Tesisi yapan belediyeye herkese çok teşekkür ederiz" diye konuştu.

"HERKESE NASİP OLACAK BİR NİMET DEĞİL"

Spil'e yağan karla birlikte Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir de orman köşklerini yerinde inceleyerek basına tanıttı. Spil'deki manzaranın müthiş olduğunu hatırlatan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Gördüğünüz gibi müthiş bir manzara var. 1517 rakımlı milli parkımızda kar yağdı. 20-30 santimetre kalınlığında kar var şu an. Şehir merkezlerinde kar görülmezken İzmir'de Manisa'da yarım saatlik bir mesafede böylesine doğal bir güzellik var. Burada orman köşklerimiz var. Orman köşklerimizde misafirlerimizi ağırlıyoruz. Günübirlik ziyaretçilerimiz geliyor. Çocuklar karda yuvarlanıyor. Kartopu oynuyorlar. Bu nimet gerçektende herkese nasip olacak bir nimet değil. Orman köşklerimizde 2+1 ve 1+1 evlerimiz var" dedi. Gelecekte Spil Milli Parkı'na yapılacak yatırımlardan bahseden Çelik, "Yine buraya iki tane otel yapılıyor. Sağlık ve Spor Oteli. Bir kaç yıl sonra otellerle birlikte teleferik de bitmiş olacak. Manisalılar İzmirliler ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen turistler teleferikle Spil dağının zirvesine çıkabilecekler" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN DAVOS'U OLACAK"

Spil Dağı Milli Parkı'nın gelecekte Dünya Ekonomik Forumu'nun yapıldığı İsviçre'nin Davos kasabasının eş değeri olacağını belirten Çelik, "Tertemiz bir hava, doğal güzellikler, sürüler halinde gezen yılkı atlarıyla, endemik bitki çeşitliliği ile Türkiye'deki nadir yerlerden birisi olan Spil Dağı Milli Parkımız Türkiye'nin Davos'u olmaya adaydır. Bir kaç yıl sonra uluslar arası toplantıların yapıldığı, takımların kulüplerin kamplarının yapıldığı bir merkez haline gelecektir. Özellikle Ege Bölgesi'nde yaşayan vatandaşlarımızın doğa turizmi için kışın karı görmek için Uludağ'a Erzurum'a başka yerlere gitmelerine gerek yok. Hemen yanıbaşlarında Manisa Şehzadeler Spil Dağı Milli Parkı orman köşkleriyle tüm vatandaşlara hizmet veriyor. Vatandaşlarımızı bekliyoruz" diye konuştu.

1517 METREDE DOĞUM GÜNÜ

Konuşmasının ardından Başkan Çelik, çevreyi basın mensuplarına tanıttı. Eline kar toplu alan Başkan Çelik, kendisini görüntüleyen basın mensuplarıyla şakalaşmayı da ihmal etmedi. Orman köşklerini tanıtan Başkan Çelik, köşklerin elektrikli kombiyle ısındığını ve içerisinin çok sıcak olduğunu söyledi. Başkan Çelik, orman köşklerinin Şubat ayına kadar hafta sonlarının tamamen dolu olduğunu ancak hafta içi boş yer bulunabildiğini hatırlattı. Orman köşklerinin tanıtılmasının ardından basın mensuplarıyla yemek yiyen Başkan Çelik, yenilen yemeğin ardından Manisalı gazeteci için doğum günü sürprizi yaptı. Pasta ve mumları önceden hazırlatan Başkan Çelik, basın mensuplarıyla birlikte 1517 metre rakımda gazetecilerle birlikte pasta kesti.

Vatandaşlar Spil’e Akın Etti

Vatandaşlar Spil’e Akın Etti

Vatandaşlar Spil’e Akın Etti

Vatandaşlar Spil’e Akın Etti

Vatandaşlar Spil’e Akın Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim