• BIST 8904.46
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Vatandaşlar pazar yeri için halk oylamasına gitti

Vatandaşlar pazar yeri için halk oylamasına gitti
Denizli Merkezefendi Belediyesi tarafından Gerzele Mahallesi'nde yapılan parkın içindeki tek katlı binanın pazar yeri olması için vatandaşlar halk oylamasına...

Denizli Merkezefendi Belediyesi tarafından Gerzele Mahallesi'nde yapılan parkın içindeki tek katlı binanın pazar yeri olması için vatandaşlar halk oylamasına gitti.

Merkezefendi Belediyesi, Gerzele Mahallesi'nde yapımı tamamlanan projenin kütüphane, pazar yeri veya spor salonu olması için referanduma gitti. Referandum sonunda 283 oyla parkın içindeki tek katlı üç bina pazar yeri olması kararlaştırıldı. Sabah saat 11.00'de sandığa gitmeye başlayan vatandaşlar, oy pusulasındaki, "pazar yeri, kütüphane, spor salonu ve diğer" seçeneklerinden oluşan dört seçeneği seçti. Mahallede ikamet eden Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, eşi ile birlikte gelerek oyunu kullandı. 706 vatandaşın oy kullandığı referandumda 688 oy geçerli sayılırken, 18 oy da geçersiz sayıldı. Yapılan referandumda sandıktan pazar yeri için 283 oy, kütüphane için 210 oy, spor merkezi için 60 oy, diğer seçenekte ise 135 oy çıktı. Diğer seçenekte vatandaşlar kendi belirledikleri projeyi yazdı.

Oyunu kullanan mahalle sakini Şener Bağışık, "Gayet demokratik sistemli, halkı dikkate alan, halkın dediklerini dikkate alan başkanımızı kutluyorum. Bu tarz seçimler olmalı, bu tarz seçimlerde halkın birlikteliği, birliği ön plana alınmalıdır" dedi.

Bu tür seçimleri desteklediklerini belirten CHP eski Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, "Biz öncelikle bu olayı başından beri takip ediyorduk ve oranın park olarak kalmasını özellikle istemiştik. Ancak o dönemdeki mücadelemizde belediyemizi maalesef ikna edemedik. Biz Gerzele'nin nefes alacak bir park olarak kalmasını istiyoruz.Halkın daha geniş bir şekilde bilgilendirilmesi halinde elbette, halk gerçekten bilgilendirilir, tarafsız bir şekilde bilinçlendirilirse elbette halkın düşüncelerine başvurulabilir" diye konuştu.

Seçimlerinin sonuçlanmasının ardından açıklamalarda bulunan Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, "Gerzele Mahallemizde yapmış olduğumuz referandum sonuçlanmış bulunuyor. Ben öncelikle oy kullanan tüm vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Öncelikle seçimimizin sonucu gereği, en çok oy alan tercih pazar yeri olmuştur. İkinci olarak ta kütüphane tercihinde bulunulmuştur. İnşallah pazar yeri seçeneği belediyemiz tarafından burada değerlendirilecektir ama aynı zamanda hatırı sayılı oranda kütüphane içinde oy verildiğini gözlemliyoruz. Diğer seçeneklerde yine Gerzele Mahallemizin başka alanlarında Merkezefendi Belediyemizin proje demeti içerisinde kendisine yer bulacaktır. Demek ki kütüphane ihtiyacı da vardır. Bütün tercihler bizim başımızın üzerinde yeri var. Ama nihayetinde en çok oyu alan pazar yeri tercihi, burası için Merkezefendi'nin projesi olarak kesinleşmiştir" şeklinde konuştu.

Yeni yapılacak projelerde bu ve benzeri uygulamalara gidilebileceğini belirten Subaşıoğlu, "Artık yerel yönetimlerde de yeni reformlara, değişime ve metotlarımızı farklılaştırmaya ihtiyacımız var. İnşallah bu anlamda Merkezefendi Belediyesi olarak vatandaşlarımıza başka konularda belki başka mahallelerde yine referandum yapmak suretiyle onların tercihlerini, kararlarını öğrenebiliriz" dedi.

Kendisinin kütüphane tercihinden yana oy kullandığını belirten Başkan Subaşıoğlu, ancak vatandaşların verdiği tercihin kesin karar olacağını söyledi. Pazar yerinin nasıl olacağına ilişkin konuşan Subaşıoğlu, "Tematik bir pazar yeri olacak, zaten şuan içerisinde bulunduğumuz mekan son derece butik bir pazar yeri, kitlesel bir pazar yeri değildir. Ağırlıklı olarak bu bölgeye hitap edecek organik bir pazar yeri olacak. Üreticilerin doğrudan satış yapmasını planladığımız bir pazar yeri kurgusu çerçevesinde projemizi tekrar gözden geçireceğiz" ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar pazar yeri için halk oylamasına gitti

Vatandaşlar pazar yeri için halk oylamasına gitti

Vatandaşlar pazar yeri için halk oylamasına gitti

Vatandaşlar pazar yeri için halk oylamasına gitti

Vatandaşlar pazar yeri için halk oylamasına gitti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim