• BIST 9117.42
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Vatandaşa daha iyi hizmet vermek isteyen bakkal sertifika aldı

Vatandaşa daha iyi hizmet vermek isteyen bakkal sertifika aldı
İzmir'in Hatay semtinde market sahibi olan Ergin Çağrı Aktaş, bir ilke imza attı.

İzmir'in Hatay semtinde market sahibi olan Ergin Çağrı Aktaş, bir ilke imza attı. Şarküteri, bakkal ve gıda pazarlama satış elemanlığı alanında "usta öğreticilik" belgesi alan Aktaş, meslektaşlarına çağrıda bulunarak, daha iyi hizmet için onların da almasını önerdi.

Alışveriş merkezlerinin haksız rekabeti karşısında bakkalların eridiğine dikkat çeken Aktaş, "Büyük marketlerin, ara sokaklara kadar girerek bize rakip olduklarını biliyoruz. Ben bunlarla savaşmak yerine, rekabet ederek yaşamayı öğrenmeye karar verdim. Kendimi geliştirmek için önce mesleğim süresince kalfalık ve ustalık belgelerini, sonunda da çok istediğim usta öğreticilik belgesini aldım. AVM'ler bir dünya gerçeği. Biz de güçlü yanımız olan sosyal konumumuzu eğitimle, kaliteli hizmetle geliştirirsek hipermarketlerle rekabet edebiliriz." dedi.

'ÖĞRETMEN OLMAK EN BÜYÜK HAYALİMDİ'

İş potansiyelini arttırmak isteyen meslektaşlarının, eğitime sarılması gerektiğini söyleyen Aktaş, şunları kaydetti: "Bakkallık sadece dört duvar arasında oturup gece geç saatlerde eve gitmek demek değildir. İyi kazançlar getiren bakkallık mesleğini öğrenmek isteyen gençler yetiştirmek istiyorum. Zaman içerisinde inşallah bu iyi bir örnek olur, bu belgeyi alacak olan arkadaşlarımız çoğalır. Ben bu belgeyle hem odama, hem mesleğimi yapmak isteyen gençlere destek olacağıma inanıyorum."

'BAKKALLAR ODASI'NDAN DESTEK'

Ergin Çağrı Aktaş'ın örnek bir girişimde bulunduğunu belirten İzmir Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Emin Bağcı da bütün üyelerinin belgelendirilmesi için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Mesleğin gelişimi, bakkalların çağın getirdiği yeni alışveriş alışkanlıklarıyla mücadele edebilmesi için eğitimin şart olduğunu vurgulayan Bağcı, "Biz de kendi odamızda Ürün Portföyü Oluşturma ve Görsel Düzenleme, Gerilla Pazarlama Stratejisi, Perakendecilik Sektöründe Kent Bakkalının Rekabet Gücü ve Çağdaş Bakkal gibi eğitim programları düzenliyoruz. Bu eğitimlerle sınırlı kalmayıp Türk toplumunda önemli bir yeri olan bakkallık mesleğini gelecek nesle anlatmak için çaba gösteriyoruz. Bu noktada örnek çalışmalar sergileyen Ergin Çağrı Aktaş'ı tebrik ediyorum. Umarım Aktaş, diğer meslektaşlarına da öncülük eder. Bakkal esnafı, Türk toplumunda sadece ticari hayatta değil, sosyal ve kültürel hayatta da önemli bir mozaiktir. Hiçbir zaman yok olmayacaktır ama üyelerimiz de iş potansiyellerini geliştirebilmeleri için eğitimle kendini desteklemeli, sosyal avantajlarını iyi kullanmalıdırlar." diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim