• BIST 8728.76
  • Altın 2241.165
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1608
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

Vatandaş kartlı su sayacından memnun

Vatandaş kartlı su sayacından memnun
MASKİ Genel Müdürlüğü, Yunusemre ilçesine bağlı belde durumundan mahalleye dönüşen Üçpınar Mahallesinde montajını yaptığı kartlı su sayaçlarının...

MASKİ Genel Müdürlüğü, Yunusemre ilçesine bağlı belde durumundan mahalleye dönüşen Üçpınar Mahallesinde montajını yaptığı kartlı su sayaçlarının kontrolünü gerçekleştirdi. Abone İşleri Daire Başkanı Sevinç Deniz'in de bulunduğu kontrollerde kartlı sayaçların avantajları da anlatıldı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, vatandaşlara ulaşan suyun kalitesini artırmak ve kayıp kaçağın önüne geçmek için su sayaçlarını yeniliyor. Mahallelerin niteliğine göre mekanik ya da kartlı su sayacı değişikliği yapan MASKİ, eski sayaçların sebep olabileceği sorunları da ortadan kaldırıyor. 10 yıllık damga süresini dolduran sayaçlar için geçerli olan yenileme işi kapsamında, Üçpınar Mahallesinde geçen yıl 300 adet kartlı su sayacı montajı yapıldı. Daha önce de kartlı su sayacı kullanılan mahallede MASKİ ekipleri tarafından kontroller gerçekleştirildi. Mahalle ziyaretinde Abone İşleri Daire Başkanı Sevinç Deniz ve şube müdürleri de yer alarak yapılan çalışmaları yakından takip etti.

"Kartta su bitince susuz kalmıyoruz"

Üçpınar Mahalle sakinlerinden Nevzat Bıçak, kartlı su sayacı kullanmaya başladığı 1 buçuk yıl içerisinde yaşadığı avantajlardan bahsetti. Bıçak, "Kartta su bitince susuz kalmıyoruz. Bunun bir de yedeği var. Su bitince 3 ton avans yükleyebiliyorsunuz. Hiçbir mağduriyet yaşamadım. Kartlı su sayacından çok memnunum" dedi.

Ömrünü tamamlamış sayaçlar yenileniyor

MASKİ Genel Müdürlüğü Abone İşleri Daire Başkanı Sevinç Deniz, mahallelerin durumuna göre mekanik ya da kartlı su sayacı montajı gerçekleştirdiklerini ifade etti. Daire Başkanı Deniz, "Kayıp kaçağın önüne geçmek için su sayaçlarımızı yeniliyoruz. Yunusemre ilçesine bağlı Üçpınar Mahallesi'nde geçen yıl10 yıllık damga süresini doldurmuş sayaçların yerine kartlı su sayacı montajı gerçekleştirmiştik. Şimdi ekiplerimizle birlikte sahaya çıkarak, sayaçların kontrolünü yaptık. Kontrollerde ayrıca mahalle sakinlerinin görüşlerini aldık. Su, dünya üzerinde korumamız gereken en önemli kaynak konumunda bulunuyor. Kartlı su sayaçları ile kayıp kaçakların önüne geçilecek olunmasının yanı sıra vatandaşlarımızın içme suyunu yüzde 10 daha ucuz kullanmasını sağlıyoruz" dedi.

Vatandaş kartlı su sayacından memnun

Vatandaş kartlı su sayacından memnun

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim