• BIST 9790.88
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Vatandaş ihbar etti, çok sayıda mühimmat bulundu

Vatandaş ihbar etti, çok sayıda mühimmat bulundu
Siirt Valisi Tutulmaz, terör operasyonları devam ederken her evden istihbari bilgiler gelmeye başladığını, bu bilgiler doğrultusunda çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiğini bildirdi.

Siirt'te terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyon kapsamında yürütülen çalışmalarda, teröristlerin "cephanelik" gibi kullandığı iki evde çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Güvenlik güçleri, kentte düzenledikleri operasyon kapsamında teröristlerce kullanıldığı tespit edilen iki evde arama yaptı. Aramalarda çok sayıda silah ve mühimmat bulundu.

Siirt Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesine getirilen silah ve mühimmatı inceleyen Vali Mustafa Tutulmaz, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan ve diğer yetkililerden bilgi aldı.

"Huzur isteyen halkımız örgüte büyük bir darbe vurmuştur"

Tutulmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede terörle mücadelenin uzun süredir devam ettiğini hatırlattı.

Çözüm Süreci'nde her alanda ilerleme kaydedilirken terör örgütünün eylemlerine yeniden başlayarak bölge halkını huzursuz ettiğini belirten Tutulmaz, şöyle devam etti:

"Gerek halkımızın bu konudaki duyarlılığı ve bizlere anında bilgi aktarmasıyla gerekse güvenlik güçlerimizin istihbari bilgileriyle örgüt üyelerinin şehre girişinin ertesi günü hücre evlerine operasyon yaparak halkımızın huzurunu bozmaya ve büyük eylemler yapmaya gelen bu kişilere, terör örgütü üyelerine güvenlik güçlerimiz büyük bir darbe vurmuştur. İki yerde 'cephanelik' denilebilecek şekilde önemli silahlara ve patlayıcı düzeneklerine ulaşılmıştır. Bugüne kadar terör örgütü ilimizde başarılı olamadı, bundan sonra da olamayacak. Bunda da en büyük güvencemiz Siirt halkımızdır."

"Her evden istihbari bilgi geliyor"

Tutulmaz, vatandaşların terörle mücadele konusunda güvenlik güçlerine verdiği desteğe dikkati çekti. Halkın huzur istediğini ifade eden Tutulmaz, "Dün operasyonlar devam ederken 155 ve 156 numaralarına yapılan aramalara güvenlik güçlerimiz yetişemediler, her evden bir istihbari bilgi gelmeye başladı. Kaçan teröristlere halkımız kapılarını açmadı. Nihai olarak barış ve huzur isteyen halkımız, terör örgütüne büyük bir darbe vurmuştur" diye konuştu.

Ele geçirilen silah ve mühimmatlar

"Cephanelik" gibi kullanılan iki evde bulunan silah ve mühimmatlar şöyle:

"4 roketatar, 35 anti tank roket başlığı, 13 anti personel roket başlığı, 5 el bombası, 21 kalaşnikof tüfek, 51 kalaşnikof şarjörü, 4 bin 568 kalaşnikof fişeği, 5 el telsizi, bir dual band özellikli telsiz, 36 roketatar sevk motoru, 3 bixi ağır makineli silah, 828 bixi fişeği, 8 bixi zırh delici mermisi, bir M16 uzun namlulu silah, 3 adet M16 silah şarjörü, 302 adet M16 silah fişeği, bir masa telsizi, 12 bomba ateşleme alıcısı, bir zamanlayıcı, iki tetikleme ayar kumandası, 480 av fişeği, bir tabanca, 29 tabanca fişeği, bir dürbün ve silahlar ait çok sayıda ekipman ve ilk yardım malzemeleri ile örgütsel doküman ve dijital malzeme."

Söz konusu evlerin dışında, bölgede ayrıca 7 kalaşnikof silah da ele geçirildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim