• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek:

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek:
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, konferans için geldiği Eskişehir'de partili üyelerle bir araya gelerek, terör olayları ve yeni Anayasa çalışmalarıyla...

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, konferans için geldiği Eskişehir'de partili üyelerle bir araya gelerek, terör olayları ve yeni Anayasa çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına, geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şehit olan Gürsel Demir'in ailesine başsağlığı dilekleri ile başlayan Doğu Perinçek, gerçekleşen hain saldırının, vatandaşların PKK'ya olan öfkesini ateşlediğini ifade etti. Yeni Anayasa ile mücadelenin teröre karşı mücadele ile aynı olduğunu savunan Perinçek, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Anayasa çalışmalarını desteklediğini belirtti.

Perinçek, açıklamasının bir bölümünde, "Yeni Anayasa altında en önemlisi, Türk kavramını Anayasa'dan çıkarmak istiyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi de bizzat Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çeşitli konuşmalarında ve seçim bildirgelerinde diyor ki Türk kavramını vatandaşlık tanımından çıkaralım, vatandaşlık tanımında etnik bir tanım, ifade olmasın. Türk etnik mi, Türk büyük bir milletin adı. Yeni Anayasa'da getirilmek istenen ikinci önemli madde özerklik. Özerklik ne demek, bir devletin içinde ikinci bir devlet, ikinci bir karar alma mekanizması, ikinci otorite ve yetki. Özerklik aynı zamanda Kürt yurttaşlarımızı ikinci sınıf durumuna düşürmek demektir. Üçüncü nokta cemaatlere, tarikatlara yasallık. Yani Atatürk döneminde 1925 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla Aralık ayında ve aynı zamanda bir yasayla kapatılmış ve ortadan kaldırılmış olan tekkeleri, zaviyeleri yeniden açmak, tarikat ve cemaatleri yasallaştırmak, yani Türkiye şeyler, dervişler, müritler mensupları ülkesi olacak. Burada da Cumhuriyet Halk Partisi'nin son kurultayında ne yazık ki, yaşam tarzlarını güvence adı altında AKP'nin cemaat ve tarikatları hortlatma projesine ortak olduklarını görüyoruz. Hem üzülüyoruz hem de kınıyoruz. Başkanlık sistemi niçin, Türkiye'yi başkanın etrafındaki mafya yönetsin. Sıcak para diktatörleri, büyük faizciler, dolar ve borsa vurguncuları, tarikat rantçıları, devlet eliyle vurgun yapan, hortum yapan kesim yasama organının yetkilerini üstlenecekler, yargının yetkilerini ellerine alacaklar, yürütmeyi avuçlarına alacaklar. Başkanlık sistemi adı altında bu mafya Türkiye'yi istediği gibi yönetecek Amerika'yla birlikte. Aslında bölücü Anayasa girişimi hendeklere gömülmüştür" şeklinde konuştu.

Perinçek, basın açıklamasının ardından "Kadın" isimli yeni kitabını imzaladıktan sonra "Terör, Yeni Anaysa ve Çözüm" konulu konferansa katıldı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek:

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim