• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

Varto Kaymakamlığı İhtiyaç Sahiplerine Koyun Dağıtacak

Varto Kaymakamlığı İhtiyaç Sahiplerine Koyun Dağıtacak
Muş'un Varto İlçe Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin 100 köy, 7 mahalle ve 50 mezrada maddi durumu elvermeyen 20 haneye koyun dağıtacağını söyledi.

Muş'un Varto İlçe Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin 100 köy, 7 mahalle ve 50 mezrada maddi durumu elvermeyen 20 haneye koyun dağıtacağını söyledi.

Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, Varto Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı bünyesinde hazırlanan koyunculuk projesi ile ilçede bulunan 7 mahalle, 100 köy ile 50 mezrada ihtiyaç sahipleri belirlenerek 20 haneye hane başı 10 koyun ve bir koç olmak üzere koyun dağıtacağını söyledi. Makamında İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Kaymakam Mehmet Nuri Çetin, "Varto ilçemiz için çok güzel projelerimiz var. Bunlardan bir tanesi de köylerimizde ve mahallelerimizde maddi durumu el vermeyen ve ihtiyaç sahibi olan ve maddi geliri hiç olmayan yaklaşık 20 haneyi tespit etmemiz için koyunculuk projesi kapsamındaki baş vuruları almaya başladık. İlçemizin mahalleleri ile köylerinde tespit edeceğimiz 20 haneye, hane başı 10 koyun ve bir koç olmak üzere kendilerine hayvanları teslim edeceğiz. 200 koyun ve 20 koçu kısa bir süre içerisinde Varto Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli heyetimizin belirleyeceği hane sahiplerine teslim edeceğiz. Bu nedenle de maddi durumu elvermeyenler vakfımıza başvuruları yapsınlar. Gerekli incelemeler yapılacak ve bu incelemeler sonucunda gerçekten hak eden vatandaşlarımıza devletin şefkatli elini uzatarak onlarında maddi olarak gelir sahibi etmeyi amaçlıyoruz. Umarım diğer projelerimizde olduğu gibi bu projemizi de gerekli destek sağlanır. Bu projemizin biran önce geçmesini acilen istiyoruz. Bundan dolayı başta Başbakanımız Sayın Ahmet Davut oğlu başta olmak üzere bu projede emeği geçecek olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımıza, bakanlarımıza bu işte emeği geçen bürokratlara hem de buradaki çalışma arkadaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyorum" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim