• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Varto-Karlıova yolunda PKK sona erdi

Varto-Karlıova yolunda PKK sona erdi
Muş Varto-Karlıova yolunda günlerdir süren gerginlik sona erdi.

Muş’ta PKK yandaşları tarafından iki gündür kapatılan Varto-Karlıova yolunu açmak için düzenlenen operasyon sona erdi. PKK yandaşlarının dağılmasıyla birlikte askerinde geri çekilmesiyle karayolu ulaşıma açıldı.

Muş'un Varto ilçesinde hendek kazarak yol kapatan PKK yandaşlarına, güvenlik güçlerince hava destekli başlattığı operasyon sona erdi. PKK yandaşlarının dağılmasıyla birlikte güvençlik güçleri de geri çekildi. 2 gündür kapalı olan Varto- Karlıova yolu gerginliğin bitmesiyle ulaşıma tekrar açıldı.

Varto-Karlıova karayolunun 10. kilometresindeki Leylek köyü yakınlarında 2 gün önce yol kesme eylemi gerçekleştirilmiş ve hendekler açarak ulaşımı tamamen kapatılmıştı. Hendek kazarak barikat kurdukları yolda kimlik kontrolü yapan ve araçların geçişine izin vermeyen PKK yandaşlarını etkisiz hale getirilmesi için sabah şafak operasyonu ile İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü özel harekat timleri hava destekli operasyon başlatmıştı. 

    “İŞ MAKİNELERİ KULLANILAMAZ HALE GELDİ”

Olayın ardından güvenlik güçlerinin geri çekildiği bölgede, PKK yandaşları 2 kepçe ile bir kamyonu molotof kokteyli atarak ateşe vererek kullanılamaz hale geldi. PKK yandaşları tarafından hendek kazılarak kapatılan yolun açılması için bölgeye giden ve uğradıkları saldırı sonucu yaralanan İl Özel İdaresinde görevli Mehmet Taş ve Aydın Taş, Varto Devlet Hastanesindeki ilk müdahalenin ardından Muş'a sevk edildi. 

Ambulansla Muş Devlet Hastanesi'ne getirilen yaralılardan sağlık durumu ciddiyetini koruyan Mehmet Taş'ın ameliyata alındığı, Aydın Taş'ın da gözetim altında tutulduktan sonra taburcu edildiği bildirildi. Operasyon sırasında PKK yandaşlarına müdahalesi esnasında taşlı saldırıda 4 askerde yaralandı. Olay yerinden geri çekilen İl Jandarma ve İl Emniyet Müdürlüğü özel hareket timlerine ayrıca havadan özel hareket timi desteği sağlanırken PKK yandaşlarının eylemlerine devam ettiği bölgede, gerginlik sona erdi. PKK yandaşları ve askeri birliğin geri çekilmesiyle karayolu yeniden ulaşıma açıldı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim