• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 23 °C

Varsaklar’a Afet Eğitimi

Varsaklar’a Afet Eğitimi
Türk Kızılayı Adana Şubesi, halkı doğal afetlere karşı bilinçlendirme seminerlerini sivil toplum kuruluşlarına yönelik eğitimlerle sürdürüyor.

Türk Kızılayı Adana Şubesi, halkı doğal afetlere karşı bilinçlendirme seminerlerini sivil toplum kuruluşlarına yönelik eğitimlerle sürdürüyor.

Savaşta ve barışta, afet zamanlarında her zaman ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşan Türk Kızılayı, Varsaklar Derneği ile birlikte düzenlenen seminerde, dernek üyelerini muhtemel bir doğal afetle karşılaşılması halinde yapılması gereken davranışlar hakkında bilgilendirdi.

Düzenlenen seminerde, Adana'nın 1. ve 2. derece deprem bölgesi olması sebebiyle özellikle deprem konusu üzerinde durularak, Aile Afet Planı ile ilgili katılımcılara bilgiler verildi ve uygulamalar yapıldı. Seminere AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı, Turizm ve Kültür eski Bakanı Timurçin Savaş, Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe, Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı ve Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Nimet Dalkır, Varsaklar Derneği Başkanı Yusuf Umut ile çok sayıda dernek üyesi katıldı.

Seminerde bir konuşma yapan AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı, Türk Kızılayı'nın yerelde ve ulusal alanda yaptığı çalışmaları takdir ettiğini ve Türk Kızılayı'na desteğin artarak devam etmesi gerektiğini ifade etti.

"AFETE HAZIRLIKLI OL"

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı ise konuşmasında "Afete nerede ne zaman yakalanacağımızı bilemeyiz. Ancak önceden hazırlıklı olursak, oluşacak can ve mal kayıplarını azaltmış oluruz. Aile Afet Planı ile afet sırasında nasıl davranmamız gerektiği, afet sonrasında sevdiklerimize nasıl ulaşabileceğimizi, afetin ilk 72 saatte neler yapabileceğimizi öğrenmiş oluyoruz. Bu eğitimlerimizi tüm Adanalılara ulaştırmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Varsaklar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yusuf Umut da "Türk Kızılayı Adanalı ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmıyor, eğitimleri ile de bizleri bilinçlendiriyor. Türk Kızılayı'na bu önemli hizmeti nedeniyle teşekkür ediyoruz." İfadelerini kullandı.

Türk Kızılayı'nın, başvuruda bulunularak talep edilmesi halinde tüm kurum ve kuruluşlara Afet Seminerleri vermeye hazır olduğu bildirildi. Kızılay yetkilileri, talep için Türk Kızılayı Adana Şubesi'ne 457 19 23 numaralı telefondan başvurmanın yeterli olacağını kaydetti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim