• BIST 9548.09
  • Altın 2488.656
  • Dolar 32.5033
  • Euro 34.4966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C

Vanlı Taksicilerden Trafik Sigortasındaki Artışa Tepki

Vanlı Taksicilerden Trafik Sigortasındaki Artışa Tepki
VAN (İHA) – Vanlı taksiciler, zorunlu trafik sigortası primlerinin ticari taksilerde iki katına ulaşmasına anlam veremediklerini belirterek, ticari araçların...

VAN (İHA) – Vanlı taksiciler, zorunlu trafik sigortası primlerinin ticari taksilerde iki katına ulaşmasına anlam veremediklerini belirterek, ticari araçların poliçe ücretlerinin biraz daha fazla olduğu için bu durumdan en fazla kendilerinin etkilendiğini dile getirdiler.

Van'da hizmet veren taksici esnafı, zorunlu trafik sigortası primlerindeki artışa tepki gösterdi. Ticari araçların poliçe ücretlerinin 2 bin TL'nin üzerinde olduğunu belirten taksici esnafı, uygulamanın bu şekilde devam etmesi halinde esnafın sigorta yaptıramayacak duruma gelebileceğini ve birçok arkadaşlarının bu işi bırakma noktasına geleceğini söylediler. Zorunlu trafik sigortası primindeki artışın en büyük mağduru olduklarını ifade eden esnaf, trafik sigortası primindeki ciddi artışı karşılayamayacaklarını kaydettiler.

Trafik sigortasındaki primi karşılayamadıklarını ifade eden taksici esnafından Mehmet Erduru, "Mağduriyetimiz çok fazla. Eskiden trafik sigortaları 200-300 veya 400 TL idi. Bu daha sonra sivile geçti. Sonrasında bin 100, bin 200 TL oldu. Hasarlı araçlar bin 500 TL oldu. Normalde kasko ve trafik sigortası birleştirilirse cüzi bir şey yapılırsa herkes öder. Ama şimdi bu durumda hiç kimse ödeyemiyor, yüksek olduğu için. O yüzden bu sigortaların düşmesini istiyoruz. Devletin bununla ilgilenmesi lazım. Normal bir şey yapsın ki hepimiz ödeyebilelim, sigortamızı yaptırabilelim. Mağduruz, mağduriyetimizi dile getiriyoruz, inşallah kısa bir süre içerisinde bununla ilgilenirler ve gereken önlemi alırlar" dedi.

Kazandıkları parayı ancak sigorta, vergi ve benzine verdiklerini ifade eden Necmi Tacir ise, zorunlu trafik sigortasındaki artışa tepki gösterdi. Tacir, "Mağduriyetimiz sigorta, geçen yıl 500 TL'ye yaptığımız sigorta bu yıl bin 200, bin 300 TL olmuş durumda. Yüzde yüzün üzerinde zam geliyor sigortalara. Ödeyemiyoruz. Buna devletimizin bir çözüm bulması gerekiyor. Devletimizden bunu bekliyoruz. Her yıl sigortaya yüzde yüz zam. Yazık değil mi bu esnafa" ifadelerini kullandı.

Fevzi Karatay isimli taksici esnafı da, perişan olduklarını ve bu sigortanın kendilerini çalışamaz hale getirdiğini anlattı. Karatay, "Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Geçen yıl 500 TL'ye yaptığımız sigorta, şimdi bin 200'e çıkmış. Yarıdan fazlasıyla zam yapılmış, ama ödeyemiyoruz. Arabalar sabahtan bu saate kadar sıradalar ve bir işe gitmişler. Ticari araçların poliçe ücretlerinin biraz daha fazla olduğu için bize daha büyük oranlarda yansıdı. Gerçekten bu konuda biz mağdur oluyoruz. Hükümetimizin bu konu ile ilgili bir düzenleme yapmasını bekliyoruz. Aksi halde bu durum bize işi bırakmaya kadar götürür" şeklinde konuştu.

Vanlı Taksicilerden Trafik Sigortasındaki Artışa Tepki

Vanlı Taksicilerden Trafik Sigortasındaki Artışa Tepki

Vanlı Taksicilerden Trafik Sigortasındaki Artışa Tepki

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim