• BIST 9693.46
  • Altın 2509.53
  • Dolar 32.5753
  • Euro 34.7711
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Vanlı Sigortacılar Poliçelerin Birleştirilmesini Olumlu Buldu

Vanlı Sigortacılar Poliçelerin Birleştirilmesini Olumlu Buldu
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın sigorta ve kasko poliçelerinin birleştirileceği yönündeki açıklamalarını değerlendiren...

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın sigorta ve kasko poliçelerinin birleştirileceği yönündeki açıklamalarını değerlendiren Van Sigortacılar Derneği ve sigorta şirketleri, çalışmanın alt yapısının iyi oluşturulması durumunda olumlu sonuçlar elde edilebileceğini ifade ettiler.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Van Sigortacılar Derneği Eski Başkanı Hacı Tuğay, son zamanlarda trafik sigorta primlerinde ciddi bir fiyat artışı yaşandığını belirterek, "Yaklaşık 20 yıldır bu sektördeyim. Trafik sigortası ile kaskonun birleştirilmesi olumlu sonuçlar doğuracak diye düşünüyorum. Ama bunun alt yapısı iyi oluşturulmalı, Sigorta şirketleri alt yapı itibarıyla buna hazır mı? Buna bakmak lazım. Türkiye'de yaklaşık olarak 10 milyon özel araç var. Bu araçların en az 4 milyonu 10 yaş üstü olan araçlardır. Sigorta şirketleri zaten 10 üstü araçlara kasko teminatı vermemektedir. Bu anlamda sigorta şirketleri sıkıntıya girecektir. 2010 yılından sonra alt ve üst limit belirlenerek bir tarife oluşturulmuştu. Ancak 2013 yılından sonra tamamen serbest bir fiyat tarifesine geçildi ki asıl hata zaten orada yapıldı. Sayın Bakan tarafından açıklanan yasal boşluk da ordadır. Olması gereken ortak bir fiyat belirlenmesi ve taban ve tavan fiyatlarının ise belli olmasıdır" dedi.

Akcan Sigorta Acente yetkilisi İzzet Akcan ise, iki poliçenin birleştirilmesinin makul fiyatla olumlu sonuç doğurabileceğini belirterek, "Zorunlu trafik sigortası ile kasko poliçesinin birleştirilmesi yeni bir maliyet getirecektir. Bakan bey açıklamasında sigorta şirketlerinin yasal boşluktan faydalandığını ifade ediyor. Bu aslında denetimsizliğin getirdiği bir sonuçtur. Burada bir taban ve tavan fiyat belirlenmiş olsaydı belki bugün bu fiyat artışlarının da önüne geçilmiş olacaktı. Bunun yanı sıra sigorta poliçesi ile kasko poliçesini karşılaştırdığımızda az sayıda kişi aracına kasko yapmaktadır. Onun için ikisi birleşir ve fiyat da makul olursa bu faydalı bir çalışma olur. Çünkü araç sahipleri hem zorunlu sigortasını yapmış olacak hem de kaskonu yaptırmış olacak ki bu olumlu neticeler doğurur. Bu araç sahiplerine de olumlu olarak yansıyacak" diye konuştu.

Vanlı Sigortacılar Poliçelerin Birleştirilmesini Olumlu Buldu

Vanlı Sigortacılar Poliçelerin Birleştirilmesini Olumlu Buldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim