• BIST 9524.59
  • Altın 2493.672
  • Dolar 32.5501
  • Euro 34.7296
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Vanlı Sahafçılar Teknolojiye Direniyor

Vanlı Sahafçılar Teknolojiye Direniyor
Van'da bulunan Sahafçılar Çarşısı esnafı, özellikle FATİH projesiyle birlikte okullardaki yerini alan akıllı tahta ve tabletlerden dolayı işlerinin...

Van'da bulunan Sahafçılar Çarşısı esnafı, özellikle FATİH projesiyle birlikte okullardaki yerini alan akıllı tahta ve tabletlerden dolayı işlerinin düştüğünü belirttiler.

Eski işlerini mumla aradıklarını belirten çarşı esnafından Enes Turan, "Yıllardır bizler burada ikinci el kitap alışverişi yapıyoruz. Bizim mesleğimiz de yavaş yavaş teknoloji kurbanı oluyor. İşlerimiz geçmiş yıllara nazaran çok düştü. Daha da düşmeye devam ediyor. Sınav dönemlerinde maddi durumu düşük olan öğrenciler daha çok bizleri tercih ediyor. Son günlerde Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinden gelen öğrencilerle birlikte bir nebze de olsa işlerimiz hareketlendi. Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonrası Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) hazırlanan öğrencilerden kimisi kaynak kitaplar almaktadır. Çok şükür işlerimiz tam anlamıyla bitmiş değil, fakat eskisi gibi de iş yapamıyoruz. Birçok sektörde olduğu gibi bizler de teknolojiye direniyoruz" dedi.

Kaynak kitapların yanı sıra Türk ve dünya klasiklerini de bulundurduklarını ifade eden Turan, "Bizde sadece kaynak kitaplar yok. Dünya klasikleri, Türk klasikleri hatta piyasada baskısı bulunmayan birçok eser bulunmaktadır. Dini kitapları, sözlükler, açık öğretim kitapları ve hemen hemen tüm sınıfların ders kitapları mevcuttur. Burada işe yaramayan kitapları ise geri dönüşüme gönderiyoruz. İşimizi en fazla etkileyen; birincisi devlet tarafından kitapların ücretsiz olarak verilmesi, ikincisi ise FATİH projesi olarak da bilinen akıllı tahta ve tabletlerin yaygınlaşması oldu. Daha önce buralar komple sahafçı dükkanıyken şimdi esnaf farklı işlere yönelmeye başladı. Sahafçılar çarşısında 5-6 dükkan tek kaldık" diye konuştu.

Vanlı Sahafçılar Teknolojiye Direniyor

Vanlı Sahafçılar Teknolojiye Direniyor

Vanlı Sahafçılar Teknolojiye Direniyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim