• BIST 9524.59
  • Altın 2492.484
  • Dolar 32.5333
  • Euro 34.686
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Vanlı Kuyumculardan Güvenli Yer Talebi

Vanlı Kuyumculardan Güvenli Yer Talebi
Van Kuyumcular Derneği Başkanı Yüksel Sadıksoy, kendilerine güvenli ve kapalı bir mekanın tahsis edilmesi durumunda tüm kuyumcuların o mekana taşınacağını...

Van Kuyumcular Derneği Başkanı Yüksel Sadıksoy, kendilerine güvenli ve kapalı bir mekanın tahsis edilmesi durumunda tüm kuyumcuların o mekana taşınacağını belirterek, bunun olması dahilinde üyelerinin bulunduğu mevcut caddenin de hareketleneceğini söyledi.

İHA muhabirine makamında açıklamalarda bulunan Van Kuyumcular Derneği Başkanı Yüksel Sadıksoy, Cumhuriyet Caddesi'nin kuyumcu esnafından dolayı ölü bir cadde haline geldiği yönündeki eleştirilere açıklama getirdi. Kendilerinin de cadde üzerinden çok kapalı bir mekanda bulunmayı tercih ettiklerini ifade eden Sadıksoy, tüm üyelerinin görüşünün bu yönde olduğunu kaydetti. Yaklaşık 80 kuyumcu üyelerinin bulunduğunu anlatan Sadıksoy, "Kuyumcu esnafı olarak olmazsa olmazlarımızın başında güvenlik gelmektedir. Hırsızlık gibi olaylara karşı bizde tedbirimizi almak zorundayız. Bizde belirli bir saatten sonra caddenin karanlığa gömülerek adeta ölü bir cadde haline gelmesini istemiyoruz. Ama güzel bir mekana kavuşturulmamız durumunda çok güzel bir canlılığın ortaya çıkacağına şahit olacağız. Kapalı bir mekan olursa, güvenliği olursa, giriş çıkışları kontrol altında olursa, hırsızlara yönelik tedbirlerin alındığı bir mekan daha sağlıklı olur. Bunun için geçmiş belediye başkanı Şahabettin Özarslaner döneminde bir teklifimiz oldu, ama fiyat konusunda bir türlü anlaşmaya varılamadı. Bu konuda ilimizin gerek Van Valiliği gerekse de Van Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde böyle bir yere kavuşturulmayı istiyoruz" dedi.

Cumhuriyet Caddesi üzerinde yapılan binanın kendileriyle bir ilgisinin olmadığını da sözlerine ekleyen Yüksel Sadıksoy, "Bu mekan ile ilgili dönemin Van Valisi olan Münir Karaloğlu ile görüştük. Kuyumcularımızın bu mekana taşınması konusunda, bu da sonuçsuz kaldı. Çünkü burasının mülkiyetinin yarısı İl Özel İdaresi'ne yarısı da şahsa aitti. Ama ilerleyen tarihlerde bu konuda proje ile ilgili bize herhangi bir bilgi akışı olmadı. Kişinin isteğine göre yapıldı. Ancak yapılan bu yer bize uygun bir yer değil. Bizim bilgimiz dışında yapılan bir mekan, bu anlamda hiçbir üyemiz burada yer kiralamamış ve yer satın almamıştır. Bu yer bize kesinlikle hitap etmiyor. Çünkü bodrum katları kuyumculara ayırmışlar, üst katları ise farklı sektörlere. Bizde şunu istiyoruz. Bizim sektörde iştigal eden kuyumcu, gümüşçü ve saatçilerin olacağı bir mekanın olmasını ve sadece bizim üyelerimizin bulunacağı bir mekan olmasını istiyoruz. Bize sunulacak olan mekanın tamamen bizim sektöre hitap etmesi gerekir. Bunun olması durumunda tüm üyelerimiz seve seve o mekana geçecektir. Çünkü üyelerimizin yüzde 70'i zaten kiradadır. Fazla kira vermeyi hiçbiri istemez. Kuyumcu esnafı olarak şehrin güzelleşmesi için bize düşen ne varsa elimizden gelen katkıyı sunarız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim