• BIST 9631.63
  • Altın 2496.722
  • Dolar 32.5888
  • Euro 34.846
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Vanlı Amaçtan Türkiye Şampiyonu Oldu

Vanlı Amaçtan Türkiye Şampiyonu Oldu
Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından İstanbul Aslı Çakır Alptekin Spor Salonu'nda düzenlenen Olimpik Baraj Deneme Yarışmasına katılan Vanlı atlet...

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından İstanbul Aslı Çakır Alptekin Spor Salonu'nda düzenlenen Olimpik Baraj Deneme Yarışmasına katılan Vanlı atlet Ömer Amaçtan, 3 bin metrede Türkiye şampiyonu oldu.

İstanbul Aslı Çakır Alptekin Spor Salonu'nda yapılan Olimpik Baraj Deneme Yarışması, 31 ilden toplam 250 sporcunun katılımıyla gerçekleşti. Yarışmaya Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Takımı adına katılan ve 3 bin metre yıldız erkekler kategorisinde ter döken Vanlı atlet Ömer Amaçtan, 8.50'lik derecesi ile Türkiye şampiyonu oldu.

Van'a bir Türkiye şampiyonluğu kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen atletizm antrenörü Halil Önay, "İstanbul Aslı Çakır Alptekin Spor Salonu'nda ikinci mutluluğumuzu yaşamaktayız. Geçen hafta yine aynı salonda sezonun önemli yarışmalarından biri olan 16 Yaş Altı ve Yıldızlar Türkiye Salon Şampiyonası'na ilimiz adına katılarak Türkiye dördüncüsü olmuştuk. Bugün ise yıldız erkekler kategorisinde ilimiz adına yarışmalarda ter döken Vanlı atlet Ömer Amaçtan 3 bin metre yıldız erkekler kategorisinde 8.50'lik derecesiyle Türkiye şampiyonu olarak bizlere gurur verici bir mutluluğu daha yaşattı. Yarışların genelinde iyi bir performans sergileyen sporcumuz elinden geleni yaparak, Türkiye şampiyonu oldu. İlimiz adına gelecek vadeden Ömer Amaçtan, Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından da sürekli takip edilmekte. Sporcumuz ile özel olarak ilgilenip antrenmanlarını takip ediyoruz. Sporcumuzun almış olduğu derecesi gerçekten çok iyi bir derece. Umarız gelecekte daha başarılı dereceler elde ederek ilimizden daha çok bahsettireceğiz" dedi.

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ise, "Vanlı sporcumuzun İstanbul'da yapılan Olimpik Baraj Deneme Yarışmalarında ilimiz adına yıldız erkekler kategorisinde kazanmış olduğu Türkiye şampiyonluğu derecesi bizleri gerçekten çok gururlandırmış ve mutlu etmiştir. Sporcularımızdan böyle güzel başarıların kazanıldığı haberlerini almak bizleri çok mutlu edip gururlandırıyor. Çok istekli ve gayretli olan sporcumuz Ömer Amaçtan, bu yarıştan da Türkiye şampiyonu olarak döndü. Ayrıca bu sporcumuzun ileride olimpiyatlara da gidebileceğine inancımız tamdır. Kendisini ve bu başarıda emeği olan antrenörümüzü de kutluyor, başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim