• BIST 9524.59
  • Altın 2508.833
  • Dolar 32.5673
  • Euro 34.6971
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Van'daki STK'lar: Toplum olarak kaygı içindeyiz

Van'daki STK'lar: Toplum olarak kaygı içindeyiz
Van'ın önde gelen Sivil Toplum Kuruluşları, bölge de yaşanan çatışmaları inceleyip rapor hazırlayacaklarını açıkladı.

Van'ın önde gelen Sivil Toplum Kuruluşları, bölge de yaşanan çatışmaları inceleyip rapor hazırlayacaklarını açıkladı. Yaşanan çatışmalı ortamın kamuoyunda kaygı oluşturduğuna dikkat çeken STK'lar, hazırlayacakları raporu Cumhurbaşkanı, Başbakan, kabine üyeleri, TBMM ve Siyasi Partilere göndereceklerini kamuoyuna duyurdu.

Van'daki en büyük STK'lardan oluşan Barış İnisiyatifi Yürütme Kurulu, bölgede yaşanan süreci değerlendirmek üzere bir araya geldi. Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda bir araya gelen üye STK'lar, toplantı sonra açıklama yaptı. Özellikle son dönemlerde ülkenin en önemli sorunu haline gelen çatışmalı ortamın kamuoyunda kaygı oluşturduğuna dikkat çekilen açıklama şöyle: "Toplum olarak kaygı içindeyiz. Bu süreç toplumsal alanda derin ayrışmalara sebep olmakta, aynı zamanda bölgenin tamamına sirayet edecek özellikler taşımaktadır. Kardeşlik hukuku zarar görmektedir. Bu sorun sadece bölgemizin sorunu olarak kabul edilmemelidir. Sorun Tüm Türkiye'nin ortak sorunudur. Burada yaşanan çatışmalı sürecin yarattığı tahribat hepimizi etkileyecektir.

Van Barış İnisiyatifi bileşenleri olarak bölgede hakim olan bu çatışmalı sürecin son bulmasını istiyoruz. Özellikle hendeklerin, operasyonların, sokağa çıkma yasaklarının, yasaklı bölgelerin ve yaşanan tüm uygulamaların toplumda onarılması güç yaralar oluşturduğunu, halkların birlikte yaşama iradesine zarar verdiğini gözlemlemekteyiz. Kaybedilen her şey hepimizindir. Yitenler de biziz. Bu duruma seyirci kalınmaması gerekir.

Bu amaçla bir araya gelen bileşenler olarak bölgede yaşanan tüm olumsuzlukların doğru ve tarafsız bir gözle rapor edilip, Başta Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan, kabine üyeleri, TBMM ve Siyasi Partiler nezdinde girişimde bulunacağımızı tüm kamuoyunun dikkatine sunarız."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim