• BIST 9722.83
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 26 °C

Van’da Yöresel Yemek Yarışması

Van’da Yöresel Yemek Yarışması
Van'da Turizm Haftası kutlamaları etkinlikleri çerçevesinde yöresel yemek yarışması yapıldı.

Van'da Turizm Haftası kutlamaları etkinlikleri çerçevesinde yöresel yemek yarışması yapıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Van Kalesi önünde düzenlenen yarışma Ayranaşı, Keledoş ve Kalburabastı tatlısı olmak üzere üç kategoride yapıldı. Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şefik Tüfenkçi, Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Leyla Tanrıtanır ve gazeteci-yazar Ümit Kayaçelebi'nin jüri üyeliğini yaptığı programa Kültür Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, AFAD İl Müdürü Oman Uçar, Gençlik ve Spor İl Müdür Nevzat İnanç ve vatandaşlar katıldı. Görsel, malzemeler, damak tadı ve yerinde kullanım gibi konuların değerlendirildiği yarışmanın sonunda Ayranaşı, Keledoş ve Kalburabastı tatlısı birincilerine altın ve mutfak gerçeklerinin bulunduğu ödüller verildi.

Yarışma sonunda konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Şefik Tüfenkçi, Van halkının kültürüne sahip çıkması gerektiği konusunda çağrıda bulundu. Bu kültürün her geçen gün daha da iyiye gitmesi gerektiğini, fakat aşağılara gittiğini anlatan Prof. Dr. Tüfenkçi, "Kültür ve Turizm İl Müdürlüğümüz büyük destek veriyor. Vanlılar olarak bir araya gelip kültürümüzü yaşatmamız gerekiyor. Bakın diğer illere kendi kültürlerine ne kadar çok sahip çıkıyorlar. Ümit ediyoruz ki bizde herkes gibi kültürümüze sahip çıkarız" dedi.

Van Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ da, Turizm Haftası etkinleri kapsamında çalışmalarını yürüttüklerini, her yıl olduğu gibi 15-22 Nisan tarihleri arasında çeşitli etkinlikler yaptıklarını belirtti. Her yıl düzenlenen yemek yarışmasını bu yılda gerçekleştirdiklerini anlatan Aktuğ, "Yöresel yemeklerimiz arasında Ayranaşı, Keledoş ve Kalburabastı tatlısı vardı. Yapılan değerlendirmeler sonunda dereceye giren hanımlara çeyrek altından tutun mutfak robotuna, buharlı ütüye kadar hediyeler hazırladık ve hediyelerini kendilerine takdim ettik. Bundan sonraki etkinliklerimizde de Van ile ilgili değerleri ulusal medyaya taşımak için çalışmalarımız devam edecek. Bu etkinliklerimiz önümüzdeki yıllarda da devam edecek. Amacımız bu kültürü yaygınlaştırmak ve gelecek nesillere aktarabilmek. Bu yönlü çalışmalarımız devam edecek" ifadelerini kullandı.

Van’da Yöresel Yemek Yarışması

Van’da Yöresel Yemek Yarışması

Van’da Yöresel Yemek Yarışması

Van’da Yöresel Yemek Yarışması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim