• BIST 8718.11
  • Altın 2248.012
  • Dolar 32.3309
  • Euro 35.1876
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Van’da "Üniversite-Sanayi İşbirliği" toplantısı

Van’da "Üniversite-Sanayi İşbirliği" toplantısı
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ve Van Organize Sanayi Bölgesi (OSB) işbirliği ile düzenlenen toplantıda, akademisyenler ile firma temsilcileri bir...

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ve Van Organize Sanayi Bölgesi (OSB) işbirliği ile düzenlenen toplantıda, akademisyenler ile firma temsilcileri bir araya geldi.

Van YYÜ Teknoloji Transfer Ofisi, YYÜ Teknokent ile OSB işbirliği ile Ortadoğu EXPO Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen toplantıda; akademisyenlerle gıda sektöründe yer alan sanayiciler bir araya geldi. Firma yetkililerin sorunlarını dile getirdiği toplantıda konuşan YYÜ Teknokent Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necat Görentaş, üniversitedeki akademisyenlerle sektörel bazda düzenledikleri toplantının ilkini gerçekleştirdiklerini belirtti. YYÜ Teknokent Genel Müdürü Görentaş, "Bugünkü toplantımızda Van'da gıda sektöründe faaliyet yürüten firmalarımızla gıda ile ilgili üniversitemizdeki personellerimizi eşleştirip bunların sorunlarını, problemlerini ve çözüm önerilerini geliştireceğiz. Temel amaçlarımız arasında akademisyenlerin bilgi birikimlerini firmalara aktarmak ve ortak işbirliğini geliştirmektir" dedi.

"İlimizdeki firmalar, devletin verdiği teşviklerden yararlanamıyor"

Van'daki firmaların devletin vermiş olduğu teşviklerden yeterince yararlanamadığını ve bu yüzden akademisyenlerin bilgilendirmede bulunduklarını belirten Görentaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu noktada devletin birçok katkıları ve verdiği teşvikler var. Ancak ilimizdeki firmalar bunlardan yararlanamıyor. Bunun neticesinde üniversite-sanayi işbirliğini aktif bir şekilde yürütmek istiyoruz. Akademisyenlerimizin bilgi birikimleriyle firmalarımızın daha iyi ürün üretebilmelerini sağlamak istiyoruz. Bölgemizdeki firmalar, birçok sıkıntılarını dile getiriyorlar. Sıkıntıların giderilmesi için bir toplantı zinciri başlatmış olduk. Bundan sonraki süreçlerde belli sektörlerle, üniversitedeki akademik personellerle bir araya getirerek işbirliğini sürdürmek istiyoruz. Bu nedenden dolayı üniversite-sanayi işbirliği bölgemiz için çok önemlidir."

Toplantıya YYÜ Teknokent Genel Müdürü Görentaş'ın yanı sıra Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Nevzat Gün, Van OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, akademisyenler ile firma temsilcileri katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim