• BIST 9079.97
  • Altın 2324.743
  • Dolar 32.3404
  • Euro 34.913
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Van’da Tüketici Hakları Çalışmaları

Van’da Tüketici Hakları Çalışmaları
Van Ticaret İl Müdürü Murat Keremoğlu, 2015 yılı içerisinde Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti Başkanlığı'na 307 başvurunun yapıldığını ve bunlardan...

Van Ticaret İl Müdürü Murat Keremoğlu, 2015 yılı içerisinde Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti Başkanlığı'na 307 başvurunun yapıldığını ve bunlardan 294 tanesinin çözüme kavuşturulduğunu söyledi.

Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti Başkanlığı çalışmalarıyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Van Ticaret İl Müdürü Murat Keremoğlu, il merkezi ile birlikte 13 ilçe olmak üzere 14 noktada tüketici hakem heyetinin bulunduğunu belirtti. 2015 yılı içerisinde yapılan toplam başvuru sayısının 307 olduğunu anlatan Keremoğlu, "Alınan karar sayısı 294'tür. Tüketici lehine alınan kararlar 280, tüketici aleyhine alınan kararlar ise 14'tür. 2016 yılına aktarılan ve sonuçlanmayan başvuru sayısı ise 17'dir. 2016 yılı içinde de yapılan başvuru şu an 70'tir. Tabi hakem heyetine gidilmeyen ve anlaşmaya varılmayan birçok başvuru da bu şekilde çözülmüş durumdadır. Bize başvuran tüketicilerin iş ve işlemlerinin daha hızlı yapılabilmesi için 2 arkadaşımızı Tuşba İlçe Hakem Heyeti Başkanlığı'nda görevlendirmiş bulunmaktayız. 2 arkadaşımızı İpekyolu İlçe Hakem Heyeti Başkanlığı'nda, 1 arkadaşımız da Edemit İlçe Hakem Heyeti Başkanlığı'nda bulundurmaktayız. Tüketicinin mağdur olmaması için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. Tüm ilçelerde ekiplerimiz gerekli çalışmayı hassasiyetle sürdürmektedirler. Büyükşehir olmamız ile birlikte il merkezindeki başvurudaki ağırlık hafifledi, ama şu an ilçelerimizde ciddi bir başvuru söz konusudur" dedi.

Tüketici bilincinin geçmiş oranlara göre daha iyi seviyelerde olduğunu, fakat hala bunu genele yayamadıklarını da vurgulayan Keremoğlu, "Bu bilinç tam oturmadı, bazıları avukatlar aracılığı ile çözmeye çalışıyor. Ama bazı evraklar tekrar bize geliyor. Halkımız bunu bilse belki avukata gitmeyecek. Vatandaş genel anlamda bilgi sahibi değil. Bunu genele yayamadık. Bunun için bazı projeler hazırlamaktayız, bu projelerimiz tüketicileri bilgilendirme konusunu kapsamaktadır. İnşallah bunun hayata geçmesi ile birlikte bizde bu seminerlerimize başlayacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim