• BIST 9773.97
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Van’da ‘Sınır Muhafaza Ve İmha Kiti’ Projesi

Van’da ‘Sınır Muhafaza Ve İmha Kiti’ Projesi
VAN (İHA) – Van'daki Münci İnci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilgisayar Bölümü öğrencileri, sınır güvenliğine katkı sunmak amacıyla "Sınır...

VAN (İHA) – Van'daki Münci İnci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilgisayar Bölümü öğrencileri, sınır güvenliğine katkı sunmak amacıyla "Sınır Muhafaza ve İmha Kiti (SMVİK)" projesini hazırladılar.

Van'da yapılan "TÜBİTAK 47. Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Van Bölge Yarışması'na "Sınır Muhafaza ve İmha Kiti (SMVİK)" projesiyle katılan Münci İnci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, yoğun ilgi gördü. Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan okulun rehber öğretmeni Metin Çetin, son yıllarda mülteci krizleri ve kaçak göçmenlerle ilgili yaşanan sorunlara değinerek, ülkelerin genelinde bir sınır güvenliği sorunu olduğunu söyledi. Çetin, "Bizler de bundan yola çıkarak "Sınır Muhafaza ve İmza Kiti (SMVİK)" projesi ile sınır güvenliğimizi kolaylaştırmayı ve Mehmetçiğimize bu noktada katkıda bulunmayı hedefledik. Kısacası SMVİK ile sınırlarımız daha güvenli olacak" dedi.

Projesini anlatan Yusuf Bayram isimli öğrenci ise, bu proje ile sınır güvenliğini arttırmayı planladıklarını söyledi. Bayram, "Ülkemizin sınırları çok uzun olduğundan dolayı insan gücü ile muhafazası zordur. Bizler de bu SMVİK aracını sınırımızda belli aralıklarla bırakarak sınır güvenliğinde Mehmetçiğimize yardımcı olacak teknolojiyi üretmeyi planlıyoruz. Bizler geliştirdiğimiz bir işlemci ile devreleri uzaktan komanda ile kontrol edebiliyoruz. Mekanik olarak iki adet serro ismini verdiğimiz sistem, bir kamera ve lazer bulunmaktadır. Eğer gerçek hayata geçirilirse bu kamera ve lazer portatif olarak üretilecek; serro ve disi ismini verdiğimiz motorlar ise kameralarımızın 360 derece dönüş, ileri ve geri hareket etmesini sağlıyor. Bu sayede sınırımıza herhangi bir yabacı cisim yaklaştığında SMVİK bunu algılayıp hemen merkezi sisteme görüntü ve cismin özelikleri ile ilgili bilgi yollayacak. Merkezi sistemden onay aldıktan sonra bu cismi imha edecektir. Projemizin başarılı olacağına ve derece alacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Van’da ‘Sınır Muhafaza Ve İmha Kiti’ Projesi

Van’da ‘Sınır Muhafaza Ve İmha Kiti’ Projesi

Van’da ‘Sınır Muhafaza Ve İmha Kiti’ Projesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim