• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Van’da Sibirya Soğukları Hüküm Sürüyor

Van’da Sibirya Soğukları Hüküm Sürüyor
Van'da etkili olan Sibirya soğukları birçok gölet, baraj, dere ve şelalenin donmasına neden olurken, donan şelale ve barajların seyrine doyulmaz bir manzara...

Van'da etkili olan Sibirya soğukları birçok gölet, baraj, dere ve şelalenin donmasına neden olurken, donan şelale ve barajların seyrine doyulmaz bir manzara ortaya çıkardı.

Van kırsalında geceleri hava sıcaklığının eksi 20 ila 25 dereceye kadar düşmesi hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Sibirya soğukları ile birlikte Muradiye ilçe sınırları içerisinde bulunan Bendimahi Çayı üzerindeki Muradiye Şelalesi, Van-Hakkari karayolu üzerindeki Zernek Barajı, Muradiye-Özalp ilçeleri sınırları içerisinde bulunan Sarı Mehmet Barajı ve Van-Özalp karayolu üzerinde bulunan Sıhke Göleti'nin yüzeylerin donmasına neden oldu.

"MURADİYE ŞELALESİ DONDU"

Muradiye ilçe sınırları içerisinde bulunan Bendimahi Çayı üzerindeki Muradiye Şelalesi de buz tuttu. 15 metre yükseklikten akan şelalenin büyük bölümü donunca tablo gibi manzara ortaya çıktı. Yazın coşkulu akan suyuyla ayrı bir güzellik yaşatan şelale, bembeyaz buzlarla kaplanıp Pamukkale'deki travertenleri andıran görüntüsüyle görenleri büyülüyor. Aynı güzergah üzerinde bulunan Şeytan köprüsünde de aynı güzellik sahneleniyor.

"ZERNEK BARAJI DONDU"

Aşırı soğuklar nedeniyle Van-Hakkari karayolu üzerindeki Havasor Ovası'nda bulunan 105 milyon metreküp su kapasiteli 50 bin metrekarelik Zernek Baraj'nın yüzeyi de tamamen buz tuttu. Yaz aylarında 11 bin 300 hektarlık bir alanı sulamak için kullanılan baraj gölünde aynı zamanda kafes balıkçılığı da yapılıyor. Barajın içinde bulunan tekneler ve kafesler de yaklaşık 30 santimetre kalınlığındaki buz kütlesine gömüldü.

"SARI MEHMET BARAJI DONDU"

Aşırı soğuklar nedeniyle Muradiye-Özalp ilçeleri sınırları içerisinde bulunan 1 milyon 150 bin metreküp su kapasiteli, 10 bin metrekarelik alana sahip Sarı Mehmet Barajı'nın yüzeyi de tamamen buz tuttu. Yaz aylarında 12 bin hektarlık bir alanı sulamak için kullanılan baraj gölünde aynı zamanda kafes balıkçılığı da yapılıyor. Soğuklarla birlikte barajın içinde bulunan tekneler ve kafesler, yaklaşık 15 santimetre kalınlığındaki buz kütlesine gömüldü.

"BASIN MENSUPLARI KİMSEYİ BULAMAYINCA KENDİLERİ İLE RÖPORTAJ YAPTI"

Sarı Mehmet Barajı'nın yüzeyinin donduğunu öğrenen basın mensupları bölgeye gitti. Güneşli ve soğuk havaya aldırış etmeden görüntülerini çeken basın mensupları, barajın yerleşim yerlerinden uzak olduğundan dolayı röportaj yapmak için kimseyi bulamayınca birbirlerine mikrofon uzatarak röportajlarını yaptılar.

Van’da Sibirya Soğukları Hüküm Sürüyor

Van’da Sibirya Soğukları Hüküm Sürüyor

Van’da Sibirya Soğukları Hüküm Sürüyor

Van’da Sibirya Soğukları Hüküm Sürüyor

Van’da Sibirya Soğukları Hüküm Sürüyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim