• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Van’da Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü

Van’da Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü
Van Valisi İbrahim Taşyapan, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Türkiye'nin 81 iliyle eş zamanlı olarak Van'da Abalı Kayak Merkezi'nde gerçekleştirilen...

Van Valisi İbrahim Taşyapan, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Türkiye'nin 81 iliyle eş zamanlı olarak Van'da Abalı Kayak Merkezi'nde gerçekleştirilen "Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü"ne katıldı.

Sarıkamış Harekatı'nın 101. yılı dolayısıyla düzenlenen yürüyüş, sabah saatlerinde Gevaş ilçesi Abalı Mahallesi'nde yer alan Abalı Kayak Merkezi'nden başladı. Ellerindeki Türk bayraklarının yanı sıra, "Van Gençliği Şehitlerine Yürüyor" "Vefakâr Gençlik, Fedakâr Ecdadını Unutmayacak" yazılı pankartı, protokol üyeleriyle birlikte taşıyan gençler, yürüyüş boyunca da "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" tezahüratı yaptı.

2 bin 400 metrelik karla kaplı parkurda yapılan yürüyüş, kayak merkezi önünde tamamlanırken, etkinlikler saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasını takiben Kur'an tilaveti ile devam etti.

Etkinlikte konuşan Vali İbrahim Taşyapan, tüm Türkiye'de olduğu gibi Van'da da Sarıkamış şehitlerine sahip çıkıldığını belirterek, yürüyüşteki amacın gençlere, tarih bilincini aşılamak ve şehitlere saygıyı öğretmek olduğunu söyledi. Sarıkamış Harekatı'nda 90 bin askerin şehit olduğunu hatırlatan Vali Taşyapan, "Yüzyılımızın başında biliyorsunuz ki büyük bir cihan savaşı verildi. Bu savaşın üzerinden 101 yıl geçti. Koca bir cihan imparatorluğunu bu savaşın sonunda kaybettik. Elimizde ancak Anadolu toprakları kaldı. Bütün cephelerde şehitler verdik ama şerefimizi, birliğimizi, dirliğimizi koruyarak, Anadolu toprakları üzerinde Türkiye Cumhuriyeti devletini kurduk" dedi.

Acılarla dolu savaşların yaşanmaması için tarihten ders çıkarılması gerektiğini vurgulayan Vali Taşyapan, "Sarıkamış'taki, İstiklal Savaşı'ndaki, Çanakkale'deki şehitlerimizin hepsi bu devletimizi, milletimizi oluşturan unsurların başında geliyor. Kürtler, Türkler, Abazalar, Çerkezler, Araplar, Alevisi, Sünnisi, hepsi birlikte koyun koyuna buralarda yatmaktadır. Tek gayeleri vardı, vatanımızı kurtarmak. Buralara düşman ayaklarının basmaması, namusumuza namahrem elinin değmemesi tek gayeleriydi. Onun için onları saygıyla anıyor, ruhlarına Fatiha'lar gönderiyoruz. Bu topraklara düşmanın emelleri her zaman olacaktır. Etrafımızda olan biteni, komşularımızdaki sıkıntıları gördüğümüz zaman bundan ders çıkartmamız lazım. Bu vatanı, birliğimizi, beraberliğimizi kaybedersek, o sıkıntılı günler tekrar yaşanabilir. Özellikle Sarıkamış, Çanakkale destanlarını, Kars, Ardahan cephelerini unutmamamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü'ne, Vali İbrahim Taşyapan'ın yanı sıra, Vali yardımcıları İbrahim Özkan ve Önder Can, Gevaş Kaymakamı Nedim Akmeşe, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, kurum müdürleri, Abalı Mahallesi sakinleri ve Gençlik Merkezi üyesi gençler katıldı. Etkinlik, şehitler için yapılan dualar ile sona erdi.

Van’da Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü

Van’da Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü

Van’da Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü

Van’da Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü

Van’da Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim