• BIST 8988.6
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

'Van'da park edecek yer bulamayanlar, caddeleri otoparka çevirdi'

'Van'da park edecek yer bulamayanlar, caddeleri otoparka çevirdi'
Van'ın en işlek caddeleri olan Cumhuriyet Caddesi ve Maraş Caddesi, sürücüler tarafından otopark olarak kullanılmaya başlandı.

Van'ın en işlek caddeleri olan Cumhuriyet Caddesi ve Maraş Caddesi, sürücüler tarafından otopark olarak kullanılmaya başlandı. Çift sıra halinde park edilen araçlar trafiği olumsuz etkiliyor. Park sorununun Van için son derece önemli bir konu olduğunu belirten Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Emin Tuğrul, tek şeritli yollarda çift taraflı park edilen araçlar yüzünden, ambulans ve itfaiye gibi araçların da sıkıntı çektiğini söyledi.

Araçların caddeye park edilmesinin alışkanlık haline geldiğini belirten Tuğrul, "Vatandaşlarımız alışkanlık haline getirmiş. Aracını cadde üzerine bırakarak 5-10 dakikaya geleceğim düşüncesi var. 5-10 dakika, 15-20 dakika oluyor. Bu durum da trafik akışını olumsuz yönde etkiliyor. Van'da yeteri kadar otopark olmasa da olduğu kadarı kullanılırsa, trafik akışı hafifletilmiş olacak. Kış şartlarından dolayı toplu taşıma araçları kullanılırsa şehrin trafiği yoğunlaşmamış olacak. Ambulansların bile geçmekte zorlandığı yollar var. Yolların sağına soluna park edilen araçlar trafik akışını engelliyor. Yol kenarlarına iki şekilde park yapılmamalı ve yapıldığı zaman trafiği olumsuz etkiliyor." dedi.

CADDE GALERİ OLARAK KULLANILIYOR

Cumhuriyet Caddesi ve Maraş Caddesi'nin galeri gibi kullanılmasına da değinen Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı, şunları kaydetti: "Araçların üzerine "satılık" yazını asarak Cumhuriyet Caddesi ve Maraş Caddesi'ne haftalarca park ediyorlar. Bu durum trafiği felç ediyor. Sonuçta bir galerici esnaf grubu var ve bu durum ekonomiyi de olumsuz etkiliyor. Araba kiralama şirketleri de aynı şekilde araçlarını yol kenarlarına park ederek trafiği olumsuz etkiliyor. Bu konuda vatandaşın duyarlı davranması gerekiyor. Van Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım mastır planı projesi var, bu proje üzeri çalışılıyor."

Öte yandan Van- Erciş karayolunda meydana gelen ve 11 kişini hayatını kaybettiği, dört kişinin de yaralandığı kazaya da değinen Tuğrul, "Yollarımız geniş, o konuda sıkıntımız yok. Fakat refüjlerin olması kazaya sebebiyet veriyor. Bu nedenle 12 Aralık 2015 Tarihinde Van Erciş kara yolu üzerinde trafik kazası meydana geldi. Bu kazanın nedeni de hatalı solama ve refüjlerin olmasıdır. Van'da SRC sınav merkezi olmadığı için, Van'dan ve ilçelerden başka illere giderek sınava giriyorlar. Aynı şekilde ilçelerde Açık Öğretim Üniversitesinin sınav merkezlerinin olmadığını için ilçelerden Van'a geliyorlar. Çaldırandan Van'a sınav için gelen 11 canımızı da bu sebepten dolayı kaybettik." şeklinde konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim