• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C

Van’da Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Van’da Kutlu Doğum Haftası Etkinliği
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca desteklenen "Gençlik Projelerine Destek Programları" kapsamında Van Hak ve Kardeşlik Derneği (HAKK-DER) tarafından "İnkılâpçı...

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca desteklenen "Gençlik Projelerine Destek Programları" kapsamında Van Hak ve Kardeşlik Derneği (HAKK-DER) tarafından "İnkılâpçı ve Devlet Başkanı Olarak Hz. Muhammed (sav)" konulu bir etkinlik düzenlendi.

İpekyolu Merkez İmam Hatip Lisesi'nin konferans salonunda düzenlenen etkinliğe AK Parti Kadın Kolları Başkanı Hava Duran, Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, HÜDA-PAR temsilcileri, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani ile çok sayıda STK temsilcisi akademisyen ve öğrenci katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan HAKK-DER Genel Başkanı Doç. Dr. Naki Erdemir, "Hz. Muhammed (sav) Efendimiz, Arap yarımadasında vahşî, âdetlerine körü körüne bağlı ve inatçı farklı toplumları 23 sene gibi kısa zamanda bir potada eritti. Vahşi ve kötü ahlaklarını kökünden kopardı. Onları güzel ahlakla donattı. Bütün âleme muallim ve medenî milletlere üstat eyledi. Akılları, ruhları, kalpleri, nefisleri fethedip teslim aldı. Gönüllerin sevgilisi, bütün insanlığın öğretmeni ve eğitmeni, bütün ruhların sultanı oldu. Dünyada iken cennetle müjdelenmiş öğrenciler yetiştirdi. Geçen bunca asır, O'nun gönüllerdeki sevdasını, tazeliğini, canlılığını kimse eskitemedi. Öyle bir kemal ve istinat noktası yakalamış veya Allah O'na öyle bir orta nokta ihsan ve ikram eylemiş ki her asrın insanı O'nu kendine uygun bulmuştur" dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan Dünya Müslüman Alimler Birliği Türkiye Şubesi Başkanı Abdulvahap Ekinci ise, "İnkılâpçı ve Devlet Başkanı Olarak Hz. Muhammed (sav)" konulu bir seminer verdi.

Program, Peygamber Efendimizin anlatıldığı sinevizyon gösterisinden sonra okunan ilahi ve ezgilerle son buldu.

Van’da Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Van’da Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Van’da Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim