• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Van’da ‘Kutlu Doğum’ Etkinliği

Van’da ‘Kutlu Doğum’ Etkinliği
Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl Koordinatörlüğü tarafından "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hazreti Muhammed (sav)" temasıyla düzenlenen kutlu doğum...

Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl Koordinatörlüğü tarafından "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hazreti Muhammed (sav)" temasıyla düzenlenen kutlu doğum etkinliği binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte alanda güvenlik önlemi alan polis gelen vatandaşları büyük bir titizlikle aradıktan sonra alana aldı. Kültür Sarayı kavşağında düzenlenen etkinlikte konuşan Alimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD) Üyesi Molla Ömer Çelik, "Yüzyıllar boyunca insan kanının akmasına sebebiyet veren bu ırkçılığın peşinden gitmek ancak kan ve gözyaşı getirir. Bugün bir Türk, "Kürt'ten Arap'tan, Farstan hayırlıyım" derse, bu ırkçılık olur. Allah; "Sizin en hayırlınız Allah'tan en çok sakınanızdır" buyurmaktadır. Oysa Allah'a iman eden müminler birbirlerinin dostudur. Biz birbirimizin dostuyuz. Bunu hâlâ anlamıyor muyuz. Yüz yıldır bizden bu harcı aldılar. Şimdi bu halimizden memnun muyuz. Yeniden o harcı alıp kardeşliğimizi kaynaştırmalıyız. Yüzyıl öncesini hatırlayın. Fransızlar, İtalyanlar, İngilizler ve Almanlar her biri bir taraftan saldırıyordu. Ama Kürt, Türk, Arap o zaman "biz kardeşiz" dedi ve düşmanı defettik. Bugün de birbirimizi sevme zamanıdır. Ülkeyi bölmek isteyenler nasıl da bir oluyor. Nasıl birlikte hareket ediyorlar. Nasıl da birbirlerinin dostudurlar. Nasıl ki dün bizi bölmek için birlik olduysalar bugün de aynı şekilde birlik olmuşlardır. Bugün büyük bir fitne ve fesadın ortasındayız çünkü birlik ve kardeşliğimiz yok oldu. Onun için yeniden birlik olmak zorundayız. Ya birlik olur ya da helak olur gideriz."

İTTİHAD Üyesi Molla Abdulbari Çelik ise kardeşlik vurgusu yaptı.

Konuşmaların ardından sahne alan Can Laleler Çocuk Grubu semazen gösterisi yaptı, ezberledikleri hadisleri okudu. Program Peygamber Sevdalıları ilahi sanatçılarının seslendirdiği ilahilerle devam eden etkinlik yapılan dualarla sona erdi.

Van’da ‘Kutlu Doğum’ Etkinliği

Van’da ‘Kutlu Doğum’ Etkinliği

Van’da ‘Kutlu Doğum’ Etkinliği

Van’da ‘Kutlu Doğum’ Etkinliği

Van’da ‘Kutlu Doğum’ Etkinliği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim