• BIST 8989.95
  • Altın 2281.224
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.049
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Van’da Kutlu Doğum Coşkusu

Van’da Kutlu Doğum Coşkusu
Van İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası büyük ilgi gördü.

Van İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası büyük ilgi gördü.

Van Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası münasebeti ile Nur Tatar Kapalı Spor Salonu'nda program düzenlendi. Van Valisi İbrahim Taşyapan, Diyanet İşleri Başkanlığı Daire Başkanı Haydar Bekiroğlu, kurum amirleri ve vatandaşların katıldığı programa erkenden katılan vatandaşlar, 5 bin 300 kişilik salonu kısa sürede doldurdular. Gelen misafirlere gül ile Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından hediyeler dağıtıldığı program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşması yapan İl Müftüsü Nimetullah Arvas; "Efendimiz (s.a.v.) Risalet ve nübüvvet zincirinin son halkası, nübüvvet ve Risalet sarayını tamamlayan kubbesinin kilit taşıdır. Ondan sonra peygamber gelmeyecektir. Onunla din kemale ermiştir. İnsanlığa sıratı müstakim yolunu göstermiş, dünya ve ahiret mutluluğunun reçetesini göstermiştir" dedi.

Van Valisi İbrahim Taşyapan ise, "Tevhid ve vahdet, Peygamberimizin (s.a.v.) dünyaya niçin peygamber olarak gönderildiğinin özetini veren iki kelimedir" diye konuştu.

Vali Taşyapan, konuşmasından sonra İl Müftüsü Arvas ile birlikte tribünleri dolduran vatandaşlara gül takdim ettiler.

Gül takdiminden sonra "İl Müftülüğü Baz Geylani" ilahi grubu birbirinden güzel ilahileri seslendirdiler. İlahi sunumunun ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Daire Başkanı Haydar Bekiroğlu, "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" konulu konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi. Bekiroğlu, konuşmasında İslam'da tevhid ve vahdetin önemine vurgu yaparak; "Hayatımıza anlam katmak, hayatımızı değerli kılmak, güzel bir hale getirmek ancak ve ancak tevhid-i anlamak ve Hz. Muhammed'i (s.a.v) örnek almakla mümkündür" şeklinde konuştu.

Programa Diyarbakır Ulu Camii Baş İmam-Hatibi Hafız M. Emin Mülayim, Van Ulu Camii İmam-Hatibi Mehmet Salih Tanrıant ile Edremit Ulu Camii İmam-Hatibi Muhammed Sizcan tarafından Kur'an ziyafeti verildi. Liseler arası Peygamberimize Naat Şiir Güzel Okuma Yarışması'nda dereceye giren 3 öğrenciye Vali Taşyapan tarafından ödülleri verildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim