• BIST 9079.97
  • Altın 2307.885
  • Dolar 32.316
  • Euro 35.0335
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Van’da Kobigel Destekleri Tanıtım Toplantısı

Van’da Kobigel Destekleri Tanıtım Toplantısı
Van Ticaret ve Sanayi Odası (VAN TSO) ile Küçük ve Orta İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğinde "Kobi Gelişim...

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VAN TSO) ile Küçük ve Orta İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğinde "Kobi Gelişim Programı (KOBİGEL-2) Destekleri Tanıtım Toplantısı" yapıldı.

Van TSO'da gerçekleştirilen toplantıya KOSGEB Başkan Yardımcısı Süleyman İslamoğlu, Van TSO Başkanı Necdet Takva, KOSGEB Van İl Müdürü Bilal Emre Yörük ve STK temsilcileri katıldı. KOBİGEL destekleri ile ilgili bilgi veren Başkan Yardımcısı Süleyman İslamoğlu, "KOSGEB'in çalışmaları, paydaşlarının destekleriyle ancak etkili hale gelebiliyor. Bu noktada biz elimizden geldiğince alana inilmesini ve alanın nabzının tutulmasını istedik. KOBİGEL destek programı ilk defa 2016 yılında uygulamaya konuldu. Birinci çağrı döneminin değerlendirme süreci şu anda başladı. Türkiye genelinde toplamda 3 bin civarında bir başvuru söz konudur. Başvurular işletme sayısı ile doğru orantılıdır. Bu noktada büyükşehirlerin öne çıktığını görebiliyoruz. Van'daki kayıtlı işletme sayısı yıllara oranla bir artış gösterdiği biniyor. Şu anda işletme sayısı yaklaşık 30 bin civarındadır. Bu sayıyla Van, Türkiye'de 27. sıradadır. Van'da 30 bin işletmenin 28 bin 710 tanesi KOBİ vasfına haiz. Tüm Türkiye'de de durum bu şekildedir. Türkiye genelinde yaklaşık olarak 3,5 milyon işletme bulunmaktadır. Bunların yüzde 99. 87'si KOBİ vasfını taşıyor. KOBİ olmayan işletme sayısı sadece 9 bin civarındadır" dedi.

Bugüne kadar Van'da yaklaşık olarak 15 milyon lira işletmelere proje desteği sağladıklarını aktaran İslamoğlu, şunları söyledi:

"2003-2015 yılları burada yaşanan doğal afetlerden dolayı bizler ayrıca da finansman desteği sağladık. Bunu da hesaba kattığınızda burada aşağı yukarı oluşturduğumuz kredi hacmi 420 milyon lira civarındadır. Şu ana kadar toplan 324 girişimcilik eğitimi verildi. Bunlardan yaklaşık 11 bin 500 Vanlı vatandaşımız faydalandı. Van'da eğitim alan ve işletmesini açanların oranı Türkiye ortalamasının üzerindedir. Bundan sonra destek verdiğimiz işletmelerimizi gelişme sürecinde de destekleyeceğiz."

"VAN TÜRKİYE'NİN EN BORÇLU İLLERİNDEN BİRİDİR"

Toplantıya ev sahipliği yapan Van TSO Başkanı Necdet Takva ise, KOSGEB'in deprem sonrası verdiği desteklere benzer bir destek vermesi gerektiğini belirterek, "İlimiz Türkiye'nin en borçlu illerinden bir tanesidir. Onun için deprem sonrasına benzer kredi desteklerine ihtiyacımız var. KOSGEB'in desteklediği kurumlara arkasını dönmemesi, bilişim teknolojileri alanında çalışma yapması önemlidir" şeklinde konuştu.

Toplantı soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

Van’da Kobigel Destekleri Tanıtım Toplantısı

Van’da Kobigel Destekleri Tanıtım Toplantısı

Van’da Kobigel Destekleri Tanıtım Toplantısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim