• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Van’da ‘Kadının Ekonomik Kalkınmadaki Yeri ve Etkinliğinin Arttırılması’ projesi

Van’da ‘Kadının Ekonomik Kalkınmadaki Yeri ve Etkinliğinin Arttırılması’ projesi
Van'da Mesleki Eğitim ve Girişimcilik Destekleme Derneği (MEGDER) tarafından uygulanan "Kadının Ekonomik Kalkınmadaki Yeri ve Etkinliğinin Arttırılması"...

Van'da Mesleki Eğitim ve Girişimcilik Destekleme Derneği (MEGDER) tarafından uygulanan "Kadının Ekonomik Kalkınmadaki Yeri ve Etkinliğinin Arttırılması" projesinin açılışı gerçekleştirildi.

İŞGEM'de gerçekleştirilen projenin açılışına Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, Edremit Kaymakamı Atıf Çiçekli, Teknokent Müdürü Necat Görentaş, İŞGEM Müdürü Mahmut Gedik ve STK temsilcileri katıldı. Açılışta proje hakkında bilgi veren MEGDER Başkanı ve aynı zamanda Proje Koordinatörü Tuncay Derebeyli, "Kadının Ekonomik Kalkınmadaki Yeri ve Etkinliğinin Arttırılması" projesinin Türkiye'de Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi-II kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koordinasyonunda MEGDER, VANSİAD ve Vali Ali Paşa Mesleki Eğitim Merkezi ortaklığı ile yürütüldüğünü belirterek, projenin 1 Ekim 2016 tarihinde uygulanmaya başlandığını söyledi. Derebeyli, "Projemiz, istihdama katılımda dezavantajlı konumda olan kadınların bölgede işgücüne talep duyan hizmet sektöründe istihdam edilebilirliği, girişimciliğinin arttırılması, mesleki eğitim programlarına erişimlerinin ve toplumsal hayata dahil olmalarının güçlendirilmesini amaçlamaktadır. 12 ay sürecek olan bu proje Van, Bitlis, Muş ve Hakkari illerinde yürütülecektir" dedi.

Projenin açılışını gerçekleştiren Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci ise, İŞGEM'in Van'da çok önemli işler yaptığını belirtti. İŞGEM'deki projelerin gurur verici olduğunu ifade eden Çiftci, "Birçok yerde İŞGEM merkezleri vardır. Ancak Van'daki İŞGEM merkezimizin gerek istihdama, üretime ve aynı zamanda buradaki kurumlarla birlikte eğitime dönük yaptıkları çalışmalar, gerekse ülkemizin ve bölgemizin en çok ihtiyacı olan konularda yapmış oldukları çalışmalar takdire şayandır. Bu kapsamda özellikle yeni açılacak alanlarla ilgili yapacakları projeler, istihdama çok ciddi bir şekilde katkı sunacak. Bugün burada çok önemli bir eğitim merkezinin açılışını gerçekleştiriyoruz. En büyük sıkıntımız, en büyük ihtiyacımız eğitimli, kalifiyeli insan yetiştirebilmektir. Burada inşallah iyi şeyler olacak. Burada insanlarımız belli bir mesleki eğitim alacaklar ve ihtiyaç duyulan alanlarda, Van'daki istihdama dönük olarak insan yetiştirmiş olacaklar. En çok ihtiyacımız olan konular bunlardır. Ben şimdiden bu projenin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli de, İŞGEM'in bölgenin kanayan yarasını adeta pansuman ettiğini belirterek, Van'a kattığı değerlerden dolayı İŞGEM yönetimine teşekkür etti.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından program, merkezin gezilmesi ve ikramlarla sona erdi.

Van’da ‘Kadının Ekonomik Kalkınmadaki Yeri ve Etkinliğinin Arttırılması’ projesi

Van’da ‘Kadının Ekonomik Kalkınmadaki Yeri ve Etkinliğinin Arttırılması’ projesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim