• BIST 8718.11
  • Altın 2247.195
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1971
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Van’da il koordinasyon kurulu toplantısı

Van’da il koordinasyon kurulu toplantısı
Van Valisi İbrahim Taşyapan başkanlığında il koordinasyon kurulu toplantısı yapıldı.

Van Valisi İbrahim Taşyapan başkanlığında il koordinasyon kurulu toplantısı yapıldı.

Tuşba Belediyesinin meclis toplantı salonunda yapılan toplantıya İçişleri Bakanlığınca İpekyolu Belediye Başkanlığına atanan Vali Yardımcısı Önder Can, Edremit Belediye Bakanlığına atanan Vali Yardımcısı İbrahim Özkan, Erciş Belediye Başkanlığına atanan Kaymakam Mehmet Şirin Yaşar ile Özalp Belediye Başkanlığına atanan Kaymakam Serdar Kara ile kamu kurum amirleri katıldı. Toplantıda konuşan Vali Taşyapan, kışın gelmesiyle çalışma döneminin sonuna gelindiğini belirterek, "Bugün bir çalışma döneminin değerlendirmesini yapacağız. Proje portföyümüz baktığımız zaman yıllık 4,5 milyarlık bir portföyümüz var. Tabi buna yıl içerisinde ödeneklerimiz ekleniyor. Şu ana kadar bu dönem itibariyle 350 milyonluk kısmı gerçekleşmiş oldu. Henüz başlanmayan projelerimiz de var" dedi.

Projelerin 134'ünün tarım, 793'ünün inşaat, 8'inin enerji, 9'unun turizm, 49'unun ulaştırma, 84'ünün eğitim, 43'ünün sağlık sektöründe olduğunu söyleyen Taşyapan, diğer alanlarda ise 451 projenin olduğunu belirtti. Taşyapan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yürüyen projelerimiz toplamda bin 571 tanedir. Kasım ayı ile burada kar yağışı başlıyor. Kar çalışmasıyla ilgili de planların yapılması ve ilgili kuruluşların birlikte çalışması kentimiz için önem arz ediyor. Vatandaşın daha iyi ulaşım sağlaması, can ve mal varlığı için bu çalışmalar önemli. Bu konuda yetkili kurumların üzerine büyük görev düşmektedir. Özellikle büyükşehir olduktan sonra bu sorumluluk daha da önemli olmuştur."

Geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığına devredilen Van çevre yoluyla ilgili de konuşan Taşyapan, "Van çevre yolunun ilimiz için önemi ortada. İlimizin ekonomik açıdan gelişmesi ve trafik sorununa çözüm anlamında konunun önemi de ortada. Kanun değişikliğinin akabinde Bakanlar Kurulu kararıyla yetki Çevre ve Şehircilik Bakanlığına verildi. Mera komisyonu tarafından mera vasfını kaldırma kararı alındı. Gerekli altyapının hazırlanması konusunda engeller kaldırıldı. Bu konu böylelikle çözüme kavuşturulmuş oldu. Yolun tamamlanmasının ilimize estetik, ulaşım ve ekonomik açıdan önemli katkısı olacak" diye konuştu.

Toplantı, kamu kurum kuruluş temsilcilerinin projeleri hakkında bilgi vermesiyle sona erdi.

Van’da il koordinasyon kurulu toplantısı

Van’da il koordinasyon kurulu toplantısı

Van’da il koordinasyon kurulu toplantısı

Van’da il koordinasyon kurulu toplantısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim