• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Van'da hudut birliğine taciz ateşi: 1 asker yaralı

Van'da hudut birliğine taciz ateşi: 1 asker yaralı
Van'ın Başkale İlçesi'nde, İran sınırında bulunan hudut birliğine bir grup PKK'lı teröristler tarafından taciz ateşi açıldı. Açılan ateş sonucu bir asker yaralanırken, bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

Başkale 4'üncü Hudut Tabur Komutanlığı'na bağlı Koçdağı Hudut Birliği'ne taciz ateşinin saat 15.30 sıralarında açıldığı belirtildi. Yapılan taciz ateşi sırasında hudut birliğinde görevli bir askerin yaralandığı belirtilirken, ateşe nöbette bulunan askerler tarafından anında karşılık verildiği bildirildi. Taciz ateşinin ardından kaçan PKK'lıların yakalanması için bölgede hava destekli operasyon başlatıldı. Yaralı asker ise helikopterle Van'a sevk edildi.
 
VAN'DA ÇOK SAYIDA SİLAH ELE GEÇİRİLDİ
 
Van Emniyet Müdürlüğü ekiplerince çeşitli mahallelerde helikopter destekli gerçekleştirilen operasyonda PKK'ya ait olduğu değerlendirilen çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. 
 
Van'ın Karşıyaka, Yeni Mahalle ve Şabaniye mahallelerinde yapılan eylemler sonrası elde edilen bilgiler ve polis helikopterinden çekilen görüntülerin incelenmesi sonrası polis önceki gece çeşitli adreslere eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Konuyla ilgili Van Emniyet Müdürlüğü yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, şu bilgilere yer verildi: 
 
"İlimizin Karşıyaka, Yeni Mahalle ve Şabaniye mahallelerinde yaşanan olaylarla ilgili yapılan çalışmalar çerçevesinde, olaylara müdahale eden personelin bilgileri ile müdahaleler sırasında havadan gözetleme yapan helikopter görüntüleri üzerinde yapılan incelemeler sonucunda, eylemlerde yoğunlukla kullanılan bölgenin çevresinde bulunan 9 ev, bu evlere ait müştemilat ve bahçeleri ile aynı bölgedeki umuma mahsus yerlerde adli makamlardan alınan arama kararı doğrultusunda arama yapılmıştır. Aramalarda Şabaniye Mahallesi Çulhacı sokakta bir evin müştemilatında, 7 adet uzun namlulu tüfek, 1 adet RPG-7 roketatar, 2 adet RPG-7 roket başlığı, 1 adet RPG-7 roketatar sevk fişeği, 1 adet RPG-7 roket, 4 adet el bombası, 1 adet susturucu, 4 adet avcı yeleği ve beraberinde muhtelif kıyafet, kütüklük, 10 adet şarjör, 1400 adet fişek ele geçirilmiştir. Bu malzemelerin geçtiğimiz günlerdeki eylemleri gerçekleştiren terör örgütü mensupları tarafından kullanıldığı ve bulunan yere saklandığı değerlendirilmektedir. Söz konusu örgüt mensuplarının yakalanmasına yönelik çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim