• BIST 9698.39
  • Altın 2502.664
  • Dolar 32.5854
  • Euro 34.8559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Van’da hain tuzak: 6 şehit

Van’da hain tuzak: 6 şehit
Van'ın Çaldıran ve Ağrı'nın Doğubayazıt ilçeleri arasındaki karayolunda dün aralarında TIR'ların da bulunduğu 12 aracı ateşe veren PKK'lı teröristlerin, zırhlı askeri araca bombalı ve roketatarlı saldırısında biri binbaşı altı asker şehit oldu.

PKK’lı teröristler, Tendürek Dağı eteklerindeki Soğuksu bölgesinde 10 TIR'ı ateşe verdi. Bölgeye takviye birlikler sevk edildi ve helikopter destekli operasyon başlatıldı. Dün saat 17.00 sıralarında bölgeye giden zırhlı askeri araçların geçişi sırasında teröristler yola önceden tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı, uzaktan kumandayla infilak ettirdi, ardından da roketatarla ateş açtı. Araçta bulunan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kıvanç Cesur, Astsubay İbrahim Tıraş (25), jandarma uzman çavuşlar Murat Sarıgül (43), Emre Türkmen (27) ve Ferdullah Kaygusuz (24) ile 1 astsubay şehit oldu, 1'i ağır 2 asker de yaralandı.

TÜRKİYE’NİN CİĞERİ YANDI

MUĞLA- Şehit Binbaşı Kıvanç Cesur’un acı haberini Muğla’da alan kardeşi Muğla Sağlık Müdürlüğü Kamu Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Volkan Cesur, gözyaşı döktü.

Evli ve bir çocuk babası olan şehit Cesur’un babası Remzi ve annesi Feriştah Cesur’un Fethiye'de olduğu ve jandarma ekipleri ile Muğla’ya hareket ettikleri öğrenildi.

GAZİANTEP- Astsubay İbrahim Tıraş’ın şehadet haberi Gaziantep’in Nurdağı ilçesindeki yakınlarını yasa boğdu. 2 ağabeyi uzman çavuş olan 25 yaşındaki Astsubay İbrahim Tıraş'ın Yavuz Selim Mahallesi’nde oturan babası Abdulmutallip ile annesi Elif Tıraş, aldıkları acı haberle yıkıldı.

Oğlunun şehadet haberiyle gözyaşı döken acılı baba Abdulmutallip Tıraş, “Vatan sağ olsun. İki oğlum daha uzman çavuş olarak görev yapıyor. Teröre ve teröre destek verenlere lanet olsun” dedi. Şehit astsubayın geçen yıl yaşamını birleştirdiği Van’da oturan eşi İpek Tıraş’ın ise hamile olduğu öğrenildi.

BİTLİS –2 çocuk babası şehit Jandarma Uzman Çavuş Murat Sarıgül’ün Bitlis Ahlat'taki babaevine ateş düştü. Geçici görevle Van Çaldıran ilçesinde Jandarma Trafik görevlisi olan Şehit Sarıgül’ün emekliliğine kısa bir süre kaldığı, tayininin de İzmir’e çıktığı belirtildi.

NEVŞEHİR- Jandarma Uzman Çavuş Emre Türkmen’in şehadet haberi Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde baba Emin ve anne Zöhre Türkmen’e verildi. Şehidin eşi Hacer Tükmen (26) acı haberi Kırşehir’in Mucur ilçesindeki baba evinde aldı. Şehit Türkmen’in 9 ay önce göreve başladığı, 15 gün önce nikâh kıydığı ve temmuz ayında düğün yapacağı öğrenildi.

SAMSUN- Jandarma Uzman Çavuş Ferdullah Kaygusuz’un (24) acı haberi, Samsun’un Ayvacık ilçesi’nde yaşayan eşi Mafiye, baba Avni ve anne Hatun Kaygusuz’a ulaştı. Şehit Kaygusuz’un altı ay önce Mafiye Kaygusuz ile evlendiği ve düğün sonrası ilk görev yeri olan Van’a gittiği öğrenildi.

GENELKURMAY’DAN SALDIRIYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı, Van Çaldıran – Ağrı Doğubayazıt karayolunu kesip araçları ateşe veren teröristlere müdahale için giden zırhlı araca yönelik düzenlenen 6 askerin şehit olduğu bombalı saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklama şöyle:

“24 Mayıs 2016 Salı günü Van Çaldıran-Ağrı Doğubayazıt karayolununun bölücü terör örgütü mensupları tarafından kesilerek 10 TIR'ın yakılması olayına müdahale etmek maksadıyla saat 17.00'de bölgeye intikal eden zırhlı aracın geçişi esnasında önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu, altı kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, iki kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir.

Bölgeye taarruz helikopter kolu, insanlı keşif uçağı sevk edilmiş, karadan ve havadan takviye birlikler ile teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla operasyonlara devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

sehit-binbasi_1.jpgsehit-binbasi-2.jpgmurat-sarigul_3.jpgibrahim-tiras.jpg

İSTANBUL HABER AJANSI

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim