• BIST 9084.61
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Van’da Bir Ailenin Dramı

Van’da Bir Ailenin Dramı
Van'da, oturduğu evin kirasını ödeyemeyen ve hayırsever komşuların yardımları ile hayata tutunmaya çalışan Rıdvan Şener yetkililerden iş imkanı verilmesini...

Van'da, oturduğu evin kirasını ödeyemeyen ve hayırsever komşuların yardımları ile hayata tutunmaya çalışan Rıdvan Şener yetkililerden iş imkanı verilmesini istedi.

Seyrantepe mahallesinde oturan Rıdvan Şener, çaresizlikten dert yanarak, kendisine yardım elinin uzatılması için çağrıda bulundu. 2013 yılında Hakkari'den göç ederek Van'a yerleşen ve iş bulamadığı için oturduğu evin kirasını bile ödeyemeyen Rıdvan Şener, eşi ve iki kızının soğuk havalardan dolayı hastalandığını doktora götürecek yol parasının bile bulunmadığını dile getirdi.

Devletin verdiği yardım kömürünü satarak daha önce oturduğu evlerin kiralarını ödediğini anlatan Şener, "Şuan oturduğum eve iki aydır gelmiş bulunmaktayım. Evimde birkaç halı ve yataktan başka bir şeyim yok. 2013 yılında Hakkâri'den göç ederek geldim. Ne benim ailem ne de eşimin ailesi bize sahip çıkmadığı için buraya geldik. İş bulamadığım için, her oturduğum evden çıkartılmak durumunda kaldım. Bana gelen yardım kömürünü satarak daha önce oturduğum evlerin kiralarına ve çocuklarımın sıkıntıları için harcadım. Allah rızası için bize bir yardım eli uzatılsın. Her gittiğimiz yerde sağolsun insanların verdiği yardımla hayatta kalmaya çalışıyoruz. Eşim ve iki kızım hasta, onları doktora götürmek için yol param yok. Komşularım ısınmamız için bir soba verdi ama yakacağım olmadığı için tüm ailem hastalandı. Zaman zaman çevrede kağıt parçaları veya odun bulursam o gün ısınabiliyoruz ama onun dışında yakacak bir odunumuz bile yok" dedi.

Kendilerine yardım elinin gelmesini isteyen anne Devlet Şener ise, kendisi ve iki çocuğunun hastalandığını artık dayanacak güçlerinin kalmadığını belirtirken, kızları Fatmanur Şener babasına bir iş verilmesi için talepte bulundu. Mutfaklarında yiyecek bir lokma bile olmayan aile şimdilerde kendilerine uzatılacak yardım elini bekliyor.

Van’da Bir Ailenin Dramı

Van’da Bir Ailenin Dramı

Van’da Bir Ailenin Dramı

Van’da Bir Ailenin Dramı

Van’da Bir Ailenin Dramı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim