• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Van’da ‘bilişim’ dönemi

Van’da ‘bilişim’ dönemi
Van'da bilişimcileri, bilgi işlemcileri, bilgi teknolojileri bölümünü okuyan öğrencileri ve bilgi teknolojilerinde faaliyet gösteren firmaları bir araya...

Van'da bilişimcileri, bilgi işlemcileri, bilgi teknolojileri bölümünü okuyan öğrencileri ve bilgi teknolojilerinde faaliyet gösteren firmaları bir araya toplamak amacıyla "Van Bilişimciler Derneği" kuruldu.

Dernekle ilgili açıklamalarda bulunan Van Bilişimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Berge, amaçlarının Van'ın ve Türkiye'nin bilişim ve teknoloji alanında hakkettiği yere gelmesi olduğunu belirterek, "Bilişimciler Derneği; Van'daki bilişimcileri, bilgi işlemcileri, bilgi teknolojilerinin herhangi bir bölümünü okuyan mezun öğrencileri, bilgi teknolojilerinin herhangi bir dalında faaliyet gösteren firmaları bir araya toplayıp ortak bir bilişim havuzu oluşturup her türlü eğitim, konferans, seminer ve danışmanlık hizmetleriyle topluma faydalı çalışmalar sağlamak amacı ile kuruldu" dedi.

Bilgi teknolojileri sektörünün her geçen gün geliştiğini ve gelişmesiyle beraber yeni ihtiyaçlar doğurduğunu vurgulayan Berge, "Bu da bizim önceliklerimiz arasına eğitimi almamız demek oluyor. "Yeni nesil yazılımcı programı" adı altında her kurumun ihtiyacı olan bireyler yetiştirebiliriz. Bölgemizde teknolojiyi bilinçli kullanacak bir toplum olabiliriz. İnternet kafelerinin ortamlarını iyileştirebiliriz. Bilgi teknolojileri alanında öğrenci kardeşlerimizin doğru yerlerde staj yapmalarına öncülük edebiliriz. Bölgedeki bilişim firmaları için ortak fiyat uygulaması ile haksız rekabeti ortadan kaldırabiliriz. Liselerde bilgi teknolojileri bölümlerini okuyan öğrenci kardeşlerimizin üniversite tercihi yaparken yanlarında olabiliriz. Bölgemizde bilgi teknolojileri bölümlerini okuyup da üniversitelerde alakasız bölümler tercih edip başarısız olan öğrenci kardeşlerimiz var. Memleketimizin tanıtılmasında yeni teknolojiler geliştirebiliriz. Üniversitelerin bilgi teknolojileri alanlarından mezun öğrenci kardeşlerimiz için AR-GE çalışmaları, bilişim vadileri, kamplar ile proje üretmelerini sağlayabiliriz. Van Gölü'nün kıyısında bilişim akademisinin kurulmasına öncülük edebiliriz. Dünya devi teknoloji firmalarını Van'a davet edip bölgede turizme katkıda bulunabiliriz. Bilgisayar okur-yazarlığını gelenek haline getirebiliriz. Bilişimcileri bir araya toplayıp mesleki gelişme ve dayanışmalarını sağlayabiliriz. Van'da ticari işletmelere ve kurumlara yapılan veya yapılacak siber saldırılar için önlemler geliştirebiliriz. Daha bunun gibi birçok şey yapabiliriz, ama başta halkımız olmak üzere çalışmalarımızı heyecanlanan kurumlarla beraber yapmak istiyoruz. Bu yüzden milli ve yerli teknolojileri geliştirmek ülkemiz için elzemdir. Bu konu ulusal güvenliğimizin belki de en önemli parçasıdır diyebilirim" ifadelerini kullandı.

Bilişim ve teknoloji alanında ilerleyebilmeleri için iki seçeneklerinin var olduğunu ifade eden Berge, "İşimizin zorluğunun farkındayız ve bu bilinçle gerekeni yapmaya çalışıyoruz. Ya bu alanda gelişmiş ülkelerin yatırımlarını bekleyeceğiz ya da kendi ülkemizin gençlerini bu alanda eğitip hazırlayacağız. Bu konuda DAKA, Van TSO ve Van YYÜ Teknokent ile görüşüyoruz. Kendilerinin bu konudaki cesaret ve inançları bizi de cesaretlendiriyor" diye konuştu.

'Sevdamız Van, işimiz bilişim" sloganıyla yola çıktıklarını da sözlerine ekleyen Berge, "İlimizden başlayıp Ağrı, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Kars, Malatya, Muş, Tunceli, Ardahan ve Iğdır'da düzenleyeceğimiz bilişim etkinlikleri ile bilişimi değer kılınabilir hâle getireceğiz. Bunu başardığımız zaman ülkemizin her yerinde taşımış olduğumuz "Sevdamız Van" ile faaliyetlerimize devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim