• BIST 9057.89
  • Altın 2292.138
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0981
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Van’da Bilim Fuarı

Van’da Bilim Fuarı
VAN (İHA) – Van'ın İpekyolu ilçesindeki Bostaniçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile İMKB Fen Lisesi tarafından açılan bilim fuarları yoğun ilgi gördü.

VAN (İHA) – Van'ın İpekyolu ilçesindeki Bostaniçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile İMKB Fen Lisesi tarafından açılan bilim fuarları yoğun ilgi gördü.

Fuarların açılışına katılan İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Van'ın proje geliştirme açısından iyi konumda olduğunu belirterek, TÜBİTAK kapsamında bu yıl 80 projenin ödüle layık görüldüğünü söyledi. Bilim fuarlarında yapılan eserleri ve çalışmaları tek tek inceleyen Kırekin, "İlimizde geçtiğimiz sene TÜBİTAK tarafından sergilenmeye değer görülen 50 civarında eserimiz varken, bu yıl 80 eserimiz TÜBİTAK tarafından sergilenmeye değer buldu ve ödül aldı. Bu da şu anlama geliyor; TÜBİTAK'ta dereceye giren tüm okullarımızın her birine beşer bin liralık hediyeler verilmişti. Bu hediyeler kapsamında öğrencilerimiz de yıl boyunca yapmış oldukları bilim eserlerini sergilemektedirler. Bugün birçok okulumuzda açılan bilim fuarlarını gezdik, eserleri yerinde görerek inceleme fırsatı bulduk. Harika eserlerden dolayı okullarımızı ve öğrencilerimizi kutluyorum. Takdire şayan bu eserler büyük ilgi gördü. Katılım oldukça güzeldi. Gayet zengin ve donanımlı bilim fuarları oldu. Ben katkılarından dolayı herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Bostaniçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Seçkin ise, "Okulumuzda ayrı kategorilerde 34 tane projemiz sergilendi. Proje çalışmalarına biz şubat ayında başladık. 22 rehber öğretmen eşliğinde 150 öğrencimiz bu projelerin hazırlanmasında yer aldı. Burada ayrıca resim sergimiz de okulumuzun alt katında açıldı. Sergilerimiz bugün ve yarın açık kalacak. Buradaki temel amacımız, öğrencilerimizi araştırmaya sevk ederek gelişmelerini sağlamaktır. Okulumuz biliyorsunuz kenar mahallemizde yer alan bir okuldur. Bu yüzden de öğrencilerimizin çabası takdire şayandır. Ben emeği geçen öğretmen ve öğrencilerime, ayrıca bugün sergimizi ziyaret eden başta Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüz ve ilçe milli eğitim müdürlerime de çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Van’da Bilim Fuarı

Van’da Bilim Fuarı

Van’da Bilim Fuarı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim