• BIST 9079.97
  • Altın 2324.085
  • Dolar 32.3613
  • Euro 34.9442
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Van’da ‘Bebek Ölümleri’ Eğitimi

Van’da ‘Bebek Ölümleri’ Eğitimi
Van İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Birimi tarafından bebek ölümlerinin en aza indirilmesi amacıyla düzenlenen eğitim programları devam ediyor.

Van İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Birimi tarafından bebek ölümlerinin en aza indirilmesi amacıyla düzenlenen eğitim programları devam ediyor.

İl Sağlık Müdürlüğü'nde gerçekleşen programa İl Sağlık Müdür yardımcıları Dr. Bengü Araz ve Yaşar Beygo, 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dilek Balta da katıldı. Burada bir konuşma yapan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde Prof. Dr. Oğuz Tuncer, yeni doğan canlandırma olayının zamanla yarış olduğunu belirterek, esasına uygun şekilde müdahale edilmesini ve bu eğitimlerin de bu amaç doğrultusunda verildiğini söyledi. Tuncer, "Sağlık alanında biz bir aileyiz ve sevk zincirinde hastayı en iyi şekilde transportunu gerçekleştirmemiz gerekmektedir. Gerekli önlemleri alarak hastayı yaşatmak için bizlerle istişare edin, yer ayarlayalım ve biz bir camiayız. Bu camianın başı biziz. Verilen bu eğitimleri iyi değerlendirelim. Entibasyono iyi öğrenmenizi ve küvezlerinizi mutlaka önceden ısıtmanız ve 33 dereceyi düşmemesi gerektiğini unutmayın. Bu anlamda 33 derecenin altına düştüğünde yüzde 70 yaşam şansını kaybediyor. Bu şekilde gelenin de yüzde 70'e yakın bir beyin kanamasına sebep olur. Bu eğitimleri iyi değerlendirmenizi ve bilgilerinizi yenilemeniz için bizler her zaman yanınızdayız. Size günlerce verilen bu emekleri boşa çıkarmamanızı ümit ediyorum. O hayat olacak ya da yok olacak. Biz olan tarafta olacağız ve kararlılıkla yaşatacağız. Başka yolu yok. İşte bunlar yaşayınca seslerini duyuyoruz. O zaman kim yaşatacak, sizler, bizler yaşatacağız. Bu sessiz çığlıklara can olacağız, umut olacağız. Onlar da geleceklerimizin garantisi olacaklar. Bu vesile ile öğrendiğiniz bu bilgileri acil durumlarda kullanırsanız, verdiğimiz tüm emekler size helal olsun" dedi.

Konuşmanın ardından yapılan yazılı sınav ile eğitimlerini tamamlayanlar için bir sertifika töreni düzenlendi.

Van’da ‘Bebek Ölümleri’ Eğitimi

Van’da ‘Bebek Ölümleri’ Eğitimi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim