• BIST 9079.97
  • Altın 2306
  • Dolar 32.3263
  • Euro 35.1055
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Van’da “15 Temmuz anı defteri” standı kuruldu

Van’da “15 Temmuz anı defteri” standı kuruldu
AK Parti Van İl Başkanlığı tarafından vatandaşların 15 temmuz gecesi yaşadıkları ve gelinen süreç ile ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirmeleri...

AK Parti Van İl Başkanlığı tarafından vatandaşların 15 temmuz gecesi yaşadıkları ve gelinen süreç ile ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirmeleri için "15 Temmuz Anı Defteri" standı kuruldu.

Darbe girişiminin başladığı gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halkı darbeye karşı sokağa çıkmaya davet etmesi ardından ilk gün yaklaşık 40 bin kişinin katıldığı Van'daki demokrasi nöbeti bu gece de sürdürüldü. Her gün yatsı namazından sonra yaklaşık 5 bin kişinin nöbet için toplandığı Beşyol Meydanı'na kurulan dev bir ekrandan Cumhurbaşkanı'nın konuşması izletildi.

"Tepkiler, anı defterine yazıldı"

AK Parti Van İl Başkanlığı tarafından kurulan "15 Temmuz Anı Defteri" standını ilk olarak Van Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Opr. Dr. Heybet Semur ve Van AFAD Müdürü Osman Uçar ziyaret etti. Besmele yazarak başlayan Semur, anı defterinde şu ifadelere yer verdi. "15 Temmuz 2016, milletin iradesinin gücünün devleti bölmek isteyenleri yerle bir ettiği gün. Milletin lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın bir talimatıyla tankların, topların, mermilerin gelmesine rağmen meydanları terk etmediği gün. Demokrasinin millet adına zafer günü hayırlı olsun" ifadeleri kullandı.

Daha sonra anı defterine görüşlerini yazan AFAD Müdürü Uçar ise, Cumhuriyet tarihinde çok darbe ve muhtıra gördüklerini, ancak hiçbirinin bu kadar alçakça olmadığını belirterek, "15 Temmuz, Türk demokrasi tarihine bir kara leke olarak geçecektir. Paralel yapı denen alçak yapının ne denli gözünün dönmüş olduğunu vatan, millet gibi dertlerinin olmadığı bir kez daha açıkça ortaya çıkmıştır" ifadelerine yer verdi.

Meydanda toplananlar deftere görüşlerini yazmaya başladı. Darbe anı defterinin, defter darbe girişimine halkın gösterdiği tepkinin ifade edildiği tarihi değer olarak saklanacağı bildirildi.

Van’da “15 Temmuz anı defteri” standı kuruldu

Van’da “15 Temmuz anı defteri” standı kuruldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim