• BIST 9693.46
  • Altın 2506.644
  • Dolar 32.5784
  • Euro 34.78
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Van’da 10 tesisin temeli atıldı

Van’da 10 tesisin temeli atıldı
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, son 4 yılda Vanlılara toplam 825 milyon TL'lik 62 müjde verdiklerini ve bu müjdelerin çoğunu da tamamladıklarını...

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, son 4 yılda Vanlılara toplam 825 milyon TL'lik 62 müjde verdiklerini ve bu müjdelerin çoğunu da tamamladıklarını söyledi.

Van Devlet Tiyatrosu Salonu'nda gerçekleştirilen törenle yatırım bedeli 75 milyon lirayı bulan 10 tesisin temeli atıldı. Temel atma töreninde konuşan Bakan Veysel Eroğlu, birlik ve kardeşliğe değinerek, "Etrafımızda çok düşmanımız var, rabbim bizleri başta FETÖ, PKK, PYD ve DAEŞ olmak üzere bütün terör örgütlerinin şerrinden korusun. Bizler birlik ve kardeşlik içinde yaşayacağız. AK Parti; birliğin ve kardeşliğin partisi. Bizde kardeşlik var, vefa var" dedi.

17 Ağustos depreminin yıldönümünde Van'da yaşanan depremle alakalı da değerlendirmelerde bulunan Eroğlu, "17 Ağustos depremi yaşandığında, o dönemki hükümet 20 gün boyunca haberleşme sağlayamadı. Van depremi olduğunda Cumhurbaşkanımız "Van'ı en kısa sürede yeniden inşa edin, huzura kavuşturun" diye talimat verdi. Hükümet olarak Van'ı yeniden inşa ederek, vatandaşlarımızı huzura kavuşturduk" ifadelerini kullandı.

Van'a 20 yatırım müjdesi

Vanlı vatandaşlarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunun altını çizen Eroğlu, "Van'a gelirken elimiz boş gelmek doğru olmazdı. Elime bir kutu Afyonkarahisar kaymağı alıp gelecek halim yoktu. Bu yüzden buraya heybemiz dolu geldik. Bugün burada Vanlı hemşehrilerime 20 yatırımın müjdesini veriyorum. Taşkın koruma tesisleri, gelir getirici tür ağaçlandırma, maden ocağı rehabilitasyonu, orman köylülerine kredi verilmesi müjdelerin toplam yatırım bedeli 31 milyon lirayı buluyor. Van kıyıda köşede unutulmuş bir ildi. Bu ilimizi hükümetimiz hatırladı" diye konuştu.

Van'a son 4 yılda 825 milyon TL'lik 62 müjde

Van'a daha önce de müjdelerle geldiğini belirten Bakan Eroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"25 Ekim 2014 ve 13 Haziran 2016 tarihlerindeki ziyaretimizde Van'a toplam 794 milyon TL'lik 42 müjde vermiştim. Bugün ki 31 milyon lira yatırım bedeline sahip 20 müjde ile son 4 yılda Vanlılara toplam 825 milyon TL'lik 62 müjde vermiş olduk. Bu müjdelerin çoğunu tamamladık. İnşaatı devam edenleri ise en kısa sürede hizmete alacağız. Biz sözümüzün sonuna kadar arkasındayız."

Konuşmaların ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve protokol üyeleri butonlara basarak 10 tesisin toplu olarak temelini attı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun gerçekleştirdiği toplu temel atma merasiminde bulunan tesislerin 1 adedi sulama tesisi, 7 adedi taşkın koruma tesisi, 1 adedi Edremit Sazlıkları Sulak Alanı Tabiat Eğitim Merkezi, 1 adedi de ağaçlandırma ve ormancılık projesinden oluşuyor.

Bakan Eroğlu'nun Van'da düzenlediği merasimde, 5 aileye gelir getirici tür, 7 aileye Orköy sertifikası ve 4 köye yangın söndürme tankeri de verildi.

Van’da 10 tesisin temeli atıldı

Van’da 10 tesisin temeli atıldı

Van’da 10 tesisin temeli atıldı

Van’da 10 tesisin temeli atıldı

Van’da 10 tesisin temeli atıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim