• BIST 9079.97
  • Altın 2308.924
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.0934
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Van’a Nevruz Bereketi

Van’a Nevruz Bereketi
İranlı turistlerin her yıl olduğu gibi bu yıl da nevruz tatilini Van'da geçirmesi tüm sektörleri memnun etti.

İranlı turistlerin her yıl olduğu gibi bu yıl da nevruz tatilini Van'da geçirmesi tüm sektörleri memnun etti.

Bölgede yaşanan çatışmalı süreç ve tüm olumsuzluklara rağmen İranlı turistler, nevruz tatili için yine Van'ı tercih etti. 2015 Mart ayı içinde nevruz tatilini geçirmek için Van'a 102 bin 462 turistin geldiğini ifade eden Van Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, "2015 Mart ayı içinde Kapıköy Sınır Kapısı ile Van Havalimanı'ndan giriş yapan İranlı sayısı geçen yıl 45 bin 502 iken, bu yıl bu sayı 43 bin 539 oldu. Yine 2015 Mart ayı içinde 61 bin 984 yerli turist ilimize gelirken, bu yıl mart ayında 58 bin 923 yerli turist ilimize geldi" dedi.

Bölgede yaşanan olaylar, kötü propaganda ve tüm olumsuzluklara rağmen kente gelen turist sayısında az sayıda bir farkın olduğunu belirten Aktuğ, "Nevruz öncesinde Van'da birçok olumsuzluğun yaşanacağı ve bunun turizmi etkileyeceği söylenilmesine rağmen insanlar Van'a geldi. Nevruz dönemini çok iyi atlattık ve Van'a gelen tek bir turistin burnu bile kanamadı. Herhangi bir olumsuzlukta yaşanmadı. Yaşanan sıkıntılar ve bölgenin durumu ortadayken geçen yıla göre küçük bir turist eksiğimiz oldu. Buna rağmen yinede bu sayı bizi mutlu etti. Bundan sonraki hedefimiz bu sayıyı daha yukarılara çıkartıp Van'ı bir cazibe merkezi haline getirmektir. Ben buradan tüm dünyaya sesleniyorum. Van çok güvenilir bir şehir. İnsanlar gelip bu güzelliği görsünler" ifadelerini kullandı.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ise, Van'ın İranlılar için çok önemli bir merkez olduğunu vurgulayarak, "Her platformda ısrarla dile getirdiğimiz Van'ın önemli bir merkez olduğu tezimiz, burada da önemini göstermiştir. Zira biz ilimize gelen binlerce İranlı turiste ev sahipliği yapmış, burada alışveriş yapmaları için iki yıldır ilimizde Shopping Fest adı altında bir alışveriş festivalini başlattık. Yola çıkış gayemizde buydu. Ankara ve İstanbul'dan sonra Türkiye'de ilk kez Van'da yapılan alışveriş festivalinin ikinci yılında daha fazla katılımla gerçekleşmesi bizleri gelecek adına daha ümitvar etmiştir. Zira ilk yıl birçok eksikliklerle başlattığımız festivalimiz bu yıl önemli bir marka olarak devam etmiştir. Firmaların katılımı yüzde yüz oranında artarken, kamuoyunda farkındalık oluşturmuştur. Bölgemizin ve ilimizin içinde bulunduğu çatışmalı sürece rağmen, böyle bir etkinliği başlatmak ve bitirmek çok önemli bir başarı olarak kabul edilmelidir. Özellikle İranlıların nevruz tatiline denk gelen "Van Alışveriş Günleri'nin bu kadar olumsuzluğa rağmen önceki yıla oranla çok az denecek bir eksilme ile olması ilimiz adına önemli gelişmedir. 2015 yılının Mart ayında ilimizde konaklayan yabancı turist sayısı 45 bin 502 iken, 2016 Mart ayında bu rakam 43 bin 539 olarak kayıtlara geçmiştir. Bu da göstermektedir ki, aslında olumsuzluklara rağmen Van, İranlılar için çok önemli bir merkezdir" şeklinde konuştu.

Van Bakkallar ve Manavlar Odası Başkanı İsa Berge de, İranlıların nevruz tatilini Van'da değerlendirmelerinin kent açısından büyük bir önem arz ettiğini dile getirerek, "İlimizin şu anki sosyal ve ekonomik dar boğazda bulunması ve bölgedeki karmaşık duruma rağmen İranlı turistlerin nevruzu Van'da geçirmesi özellikle esnafımıza nefes aldırdı. İranlı turistler ilimiz ve esnafımız açısından ekonomik bir döngü oluşturdu. Özellikle Van TSO'nun Shopping Fest adı altında başlattığı çalışmalar çok anlamlıdır. Genel olarak değerlendirildiğinde ilimizin kalkınması için İran olmazsa olmazımızdır. Yetkililerden 40 binin üzerinde İranlı turistin nevruz tatili için Van'a geldiğini öğrendik. Bu demektir ki, İran'a yapılacak küçük bir çalışma ile depremden süre gelen ekonomik çöküntünün tedavisi mümkün olacaktır. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Nevruz tatilini geçirmek için Van'a 43 bin 500 kişinin gelmesinin kentin kalkınmasında önemli olduğunu ifade eden kentin 5 yıldızlı otellerinden Elite World Van Hotel Genel Müdürü Ebru Sargındağ da, "Geçen yıla oranla ufak bir kaybımız var. Bu da yeni destinasyonların açılması ve bu yeni destinasyonların tercih edilmesi nedeniyle oldu. İnşallah yeni oluşum ve yeni hedeflerle bu sayıyı arttıracağız. Yeni oluşum içerisinde valiliğimiz ve kültür müdürlüğümüz öncülüğünde güzel bir birlik, beraberlik, güç ve kuvvet adı altında Van için çok daha güzel şeyler yapacağız" diye konuştu.

Van'ın 5 yıldızlı otellerinden Doubletree By Hilton Van Hotel Genel Müdürü İrem Tinli Angün de, "Tüm olumsuzluklara rağmen ilimize gelen yerli ve yabancı turistler gelecek için ümit vaat ediyor. İnşallah yapacağımız çalışmalarla bu sayıyı çok daha yükseklere götüreceğimize inancım tamdır" ifadelerini kullandı.

Van’a Nevruz Bereketi

Van’a Nevruz Bereketi

Van’a Nevruz Bereketi

Van’a Nevruz Bereketi

Van’a Nevruz Bereketi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim