• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Van- Urumiye Uçak Seferleri 22 Aralık’ta Başlıyor

Van- Urumiye Uçak Seferleri 22 Aralık’ta Başlıyor
Van ekonomisi ve turizmi için son derece önemli olan Van-Urumiye uçak seferleri 22 Aralık tarihinden itibaren başlıyor.

Van ekonomisi ve turizmi için son derece önemli olan Van-Urumiye uçak seferleri 22 Aralık tarihinden itibaren başlıyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, 400 yıldır barış içerisinde yaşayan iki ülkenin ilişkilerinin gelişmesi sınırdaki illerinin ilişkisine bağlıdır dedi. Takva, Türkiye ile İran arasındaki 380 kilometrelik sınır, iki ülkenin birlikteliğini, dayanışmasını, ticaret hacmini güçlendirmelidir. Her alanda ortak değerleri olan İki ülke ilişkileri, hiçbir zaman sekteye uğramamıştır. Bu kadar ortak paydası bulunan iki ülkenin, her alanda daha fazla iş birliği ve dayanışma içinde olması gerektiğine inanıyoruz. Uzun süredir her platformda dile getirdiğimiz ve takipçisi olduğumuz Van-Urumiye uçak seferlerinin başlaması işbirliğinin artmasına ilişkin gerçekliği de ortaya koymaktadır. Geç kalınmış bir adım olarak gördüğümüz söz konusu uçak seferlerinin süreklilik kazanması ilimizin ekonomisine ve turizmine önemli katkılar sunacaktır. Odamızın da uzun zamandır başlaması için büyük çaba gösterdiği uçak seferlerinin büyük ilgi göreceğine inanıyoruz. İlki 22 Aralık'da yapılacak Van Urumiye uçak seferlerinin her gün Urumiye-Van arasında karşılıklı olarak 1 ay süre ile süreceğini, ilginin olması halinde seferlerin sürekli devam edecektir" dedi.

Türkiye'nin İran ile olan ticaret hacminin 30 milyar dolara ulaşabileceğine ilişkin öngörülerinin hayata geçmesi için sınır kentlerinin desteklenmesi gerekmekte olduğunu ifade eden Takva, "Uçak seferleri ile birlikte karayolu ile kentimize ve ülkemize gelecek İran vatandaşlarının modernizasyonu yapılmış gümrük kapılarından kentimize ulaşmalarını kolaylaştırabilirsek söz konusu dış ticaret hedeflerinin gerçekleşmesinde ilimizin de önemli bir katkı sunacağına inanıyorum. İran bizim Asya'ya açılan en önemli kapımızdır. Hep birlikte zor bir coğrafyada yaşamaktayız. İki ülkenin, özellikle ekonomi alanında yapacağı çalışmalar, hiç kuşkusuz tüm bölgeyi etkileyecek, tüm bölgenin refahına, huzuruna katkı sağlayacaktır. Biz İran için nasıl Avrupa'ya açılan kapıysak, İran da bizim Asya'ya açılan en önemli kapımızdır. Ekonomilerimiz, aslında birbirini tamamlar niteliktedir" şeklinde konuştu.

Takva, uçak seferlerinin başlatılması ile ilgili olarak Devlet Hava Meydanlarına, Pouya Hava Yollarına, Merkür Charter'a teşekkür ederken, yine seferlerin başlaması için yoğun emek harcayan Van Havalimanı Müdürü Veysel Göl'e teşekkür ettiğini belirterek, söz konusu uçak seferlerinin başlamasının ilin ve bölgenin merkez kenti olması gerçekliğini ortaya koyduğunu ifade etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim