• BIST 8886.87
  • Altın 2238.808
  • Dolar 32.3388
  • Euro 35.1125
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

Van TSO Yönetimi Fuarı Gezdi

Van TSO Yönetimi Fuarı Gezdi
Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (Van TSO) Başkanı Necdet Takva, Van'ın Türkiye'nin batı kentlerinin birçoğundan güvenli olduğunu belirterek, "Özellikle...

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (Van TSO) Başkanı Necdet Takva, Van'ın Türkiye'nin batı kentlerinin birçoğundan güvenli olduğunu belirterek, "Özellikle bölgedeki çatışmalı ortam içerisinde bu fuar Van'ın yıldız şeklinde parlıyor olmasının da bir işaretidir" dedi.

Yarın kapılarını kapatacak olan fuarı bir kez daha oda yönetimi ile birlikte ziyaret eden Necdet Takva, fuar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Firmaları tek tek ziyaret eden Takva, "Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarımızın bu yıl Van'da altıncısı düzenliyoruz. Bu fuarımızda ana sponsor olan Tümosan firması gelecek yılda aynı istek ve arzu ile yine ana sponsor olarak katılacaktır. Bu Van ili için sevindirici bir durumdur. Özellikle ekipman stantlarındaki yoğunluk bizleri de mutlu etti. Bunlar her yıl fuarın daha gelişmesine katkı sunacak gelişmelerdir. Özellikle bölgedeki çatışmalı ortam içerisinde bu fuar Van'ın yıldız şeklinde parlıyor olmasının da bir işaretidir. Biz Van TSO olarak da amacımız burada Van'ın bir çekim merkezi haline gelmesi ve bölgenin yöneten yönlendiren kenti olma özelliğini ortaya çıkarmaktır. Emeği geçen herkesi kutluyorum. aynı zamanda 22 Nisan'da kitap fuarı düzenleniliyor. Van'ın bölge için aynı zamanda bir fuar ve kongre merkezi olması yönünde de bu tür faaliyetler ile farkını ortaya koymaktadır. Şunu rahatlık ile söyleyebiliriz, Van bugün Türkiye'nin batı kentlerinin birçoğundan güvenlidir. Çok daha rahat yaşanabilinir bir kent özelliğini taşıyor. Bizimde varlık sebebimiz, temsiliyet noktamız bu varlığımızı ön plana çıkarma çalışmalarımızı hizmet etmektir. Ben başarılı bir süreç geçirdiğimizi düşünüyorum. Destek veren bütün kesimleri kutluyorum" dedi.

Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler'de fuardaki hedeflerinin ilin ekonomisine yaklaşık 50 milyon TL'lik bir katkı sağlamak olduğunu belirterek, "Şuanda bunu başardığımıza inanıyorum. Bu yıl ki fuarımız gayet verimli geçti. Şunu söylemekten çekinmiyoruz, artık Van Fuarlar ile Türkiye'de bir trend yakaladı. Türkiye'nin hemen hemen kesiminde ses olmaya başladı. Buda ilimiz adına olumlu gelişmelerdir. Bu yıl fuarımıza katılan birçok firmamız gelecek yıl içinde şimdiden katılacaklarını söylediler. Bu fuarlar ve gelişmeler Van'ın potansiyelinin ne kadar büyük olduğunun göstergesidir. Gelecek yıl için yanı başımızdaki İran pazarını da fuarlara katılmalarını sağlayacağız. Bizim burada hedefimiz her zaman olduğu gibi fuarlarımız ile ilimizi uluslar arası arenaya taşımaktır. Bunu da gerçekleştireceğimizi düşünüyorum. Yaz aylarında iki tane büyük fuar organizasyonu yapmayı hedefliyoruz. Van'ın cazibe merkezi olduğunu bu tarz büyük organizasyonlar ile düzenlediğimiz fuarlarımız ile kanıtlayacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim