• BIST 9530.47
  • Altın 2476.557
  • Dolar 32.4225
  • Euro 34.7083
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Van Perder 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Van Perder 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı
Türkiye Perakende Federasyonu'na (TPF) bağlı Van Gıda İhtiyaç ve Perakendeciler Derneği'nin (PERDER) 3'üncü Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı.

Türkiye Perakende Federasyonu'na (TPF) bağlı Van Gıda İhtiyaç ve Perakendeciler Derneği'nin (PERDER) 3'üncü Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Toplantı öncesinde tek liste halinde gidilen seçimde 16 üyenin oyunu alan mevcut başkan Faruk Tasan, tekrar başkanlığa seçildi.

Elite World Van Hotel'de düzenlenen toplantıda açılış konuşmasını yapan Van PERDER Başkanı Faruk Tasan, 2012 yılında 13 şirket ve 20 perakende noktası olarak kurulan derneğin bugün 20 şirket ve 30 perakende noktası olarak hizmet verdiğini belirtti. Hedeflerinin 2016 yılına kadar Hakkari, Bitlis ve Van illeri ve ilçelerinde teşkilatlarını oluşturarak güçlerine güç katmak olduğunu ifade eden Tasan, "Amacımız, dağınık ve parçalanmış olan yerel perakendecileri bir çatı altında toplayıp; örgütlü, yenilikçi, kendini geliştiren ve inovasyon odaklı çalışan orginazer bir yapı meydana getirmektir. Bunun yanında ilimiz ekonomisine katkı saplamak, personel gelişimini önlemek, müşteri odaklı mağazalarımızdaki kaliteyi arttırmaktır" dedi.

Perakendiciliğin emekçi ve üreticinin ürettikleri nihai tüketici ile buluşmanın son noktası olduğunu dile getiren Van Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Enver Memduhoğlu ise, "Global ekonomide yaşanan krizlere rağmen sektörün 2015 yılında çift haneli büyümesi mutlu edicidir. Sivil toplum kuruluşları olarak bu anlamda PERDER'in üstlendiği bu örgütlenmeyi gerek il herek ülke ekonomisine kattığı değeri de takdir ediyor ve destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva da, perakendeciliğin her geçen gün boyut değiştirdiğini, büyük mağazaların perakende ticaretteki paylarının hızla arttığını belirterek, "İhtiyaçların karşılanması amacıyla yapılan alışveriş alanları, tarihsel süreç içerisinde sürekli değişime uğramıştır. Son yıllardaki gelişim ise daha hızlı gerçekleşmekte ve küreselleşme perakendecilik sektöründe giderek önem kazanmaktadır. Temel gıda, et ve et ürünleri, bakliyat, sebze ve meyve ürünlerinin toptan satım KDV'si yüzde 1, perakende satış KDV'si ise yüzde 8'dir. KDV farkı ürün maliyetleri üzerinden nihai tüketiciye olumsuz yansıdığı gibi, aynı ürün toptan satıcı üzerinden direkt nihai tüketiciye de satılabiliyor. Bu durumun da perakendeci aleyhine haksızlık oluşturduğunu biliyoruz. Bu konuda yasal düzenlemeler yapılmalıdır. Vergi sistemi piyasada aynı alanda iş yapanlar arasında rekabet eşitsizliğine neden olmamalı ve herkes için eşit olmalı. Malların alınırken ve satılırken uygulanan KDV oranları farklılık gösterebiliyor. Bu konuda bazı sıkıntılar olduğunu biliyoruz. Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu yönde yapılacak her çalışmada kayıtsız şartsız size destek sunacağımızı ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Toplantıya katılan TPF Genel Başkanı Mustafa Altunbilek ise, kurulun öncelikle hayırlı olması dileklerinde bulunarak, "TPF'de 329 üyemiz, 4 bine yaklaşan satış noktamız, 70 bine yaklaşan çalışanımız ve 2 buçuk milyona yaklaşan metrekare alanımız ile perakende sektörü içinde önemli bir gücü temsil ediyoruz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti dâhil olmak üzere Türkiye'de toplamda 15 PERDER'in çatı örgütüyüz. Federasyonumuzun çatısı altında güçleri birleştiren yerel zincir marketlerimiz toplamda 10 milyar dolara aşkın ciroya imza atıyor. Federasyonumuz hemen her şehirde Anadolu insanına ve yerele dokunabilme gücü sayesinde sektörde yaşanan değişim ve talepleri çok hızlı görebiliyor ve bu sayede sorunlara lokal çözümler gerçekleştirebiliyor, hızlı değişimlere imza atabiliyoruz" dedi.

Toplantı öncesinde tek liste halinde gidilen seçimde 16 üyenin oyunu alan Faruk Tasan, tekrar başkanlığa seçildi.

Van Perder 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Van Perder 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Van Perder 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Van Perder 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim