• BIST 8988.92
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Van Güçbirliği Platformu İlk Kez Toplandı

Van Güçbirliği Platformu İlk Kez Toplandı
Van Valiliği ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından "Güçbirliği Platformu" toplantısı düzenlendi.

Van Valiliği ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından "Güçbirliği Platformu" toplantısı düzenlendi.

Elite World Van Hotel'de düzenlenen toplantı, Eski Başbakan Yardımcısı ve Van Milletvekili Beşir Atalay başkanlığında başladı. Van milletvekilleri, belediye başkanları, üniversite rektörü, meslek kuruluşları, meslek odaları başkanları, iş dünyası ile sanayi kuruluşu temsilcileri, sendika, vakıf ve basın kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla kurulan "Güçbirliği Platformu"nun ilk toplantısı, Van Valisi İbrahim Taşyapan ve DAKA Genel Sekreteri Emin Yaşar Demirci'nin sunumları ile başladı. Sunumların ardından bir konuşma yapan Eski Başbakan Yardımcısı ve Van Milletvekili Beşir Atalay, 1 Kasım seçimleri öncesinde dile getirdiği en önemli projelerden birini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. Konuşmalarında siyasetin, farklılıkların bir kenara bırakılarak tüm kesimlerin kentin başarısı için bir araya gelmesi gerektiğini ifade eden Atalay, "Siyaset, farklılıklar bir kenara bırakılsın, kent düşünülsün ve herkes tek vücut olsun. Bunu yapabilen iller başarılı olan kentlerdir" dedi.

Tüm kesimlerin temsil edildiği platformda, sorunların çözülmesi için çaba göstereceklerini vurgulayan Atalay, "Bütün kesimlerin bir araya gelmesi ve kenti sahiplenmesi, burada bütün konuların tartışılması önemli bir husus. Bu platformda, Van'ın her alanda etkili isimlerini bir araya getirmek istedik. Siyaset, farklılıklar bir kenara bırakılsın, kent düşünülsün ve herkes tek vücut olsun. Bunu yapabilen iller başarılı olan illerdir. Her zaman başarılı olmuştur" diye konuştu.

Bir kentin kendi içinde bütünleşmesi halinde gelişmesi ve başarılı olmasının mümkün olabileceğini ifade eden Atalay, "Bu toplantılar herkesin kent hakkında bilgilenmesini de sağlıyor. Meselelerin ne olduğunu herkes biliyor. Burada kentin ana meseleleri belirlenecek ve görevli olan birimler bilgilendirilecek. Bir kaç toplantı sonra bu çalışmaların faydasını göreceğiz. Van dışındaki kesimleri de kenti ilgilendiren konuların içine almayı düşünüyoruz. Yatırımlarımız, ticaretimiz, sınır kapıları, eğitim, ekonomi gibi tüm konuları değerlendireceğimiz toplantılar yapacağız" ifadelerini kullandı.

Van'ın bölgede herkesin gelmek istediği bir kent olmasını sağlayacaklarını dile getiren Atalay, bundan sonra her alanda lider olan bir kent oluşturmayı hedeflediklerini kaydetti.

Daha sonra katılımcılara söz hakkının verildiği toplantıda, bir konuşma yapan Van İş Adamları Derneği (VİŞAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Fatih Hatunoğlu, bölgede yaşanan olaylara değindi. Bölgede yaşanan olayların kentin yatırımında olumsuz rol aldığının altını çizen Hatunoğlu, "İnsanlar, huzur ortamı, refah ortamı istiyor. Bölgede yaşananlar buraya yatırımların gelmesini engelliyor. Bu sürecin bir an evvel bitmesini diliyor, VİŞAD olarak kentin kalkınması adına üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Van Güçbirliği Platformu İlk Kez Toplandı

Van Güçbirliği Platformu İlk Kez Toplandı

Van Güçbirliği Platformu İlk Kez Toplandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim