• BIST 8718.11
  • Altın 2245.417
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.165
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Van Depremzede İŞKUR işçileri kadro istiyor

Van Depremzede İŞKUR işçileri kadro istiyor
Van Feqiye Teyran Parkı'nda bir araya gelen geçici ve süreli çalışan İŞKUR işçileri kadro istiyor.

Van Feqiye Teyran Parkı'nda bir araya gelen geçici ve süreli çalışan İŞKUR işçileri kadro istiyor. Van depremzede İŞKUR işçileri adına basın açıklamasını okuyan Ethem Altın, depremzede işçilerinin kalıcı olarak çalışmak istediklerini söyledi.

Ethem Altın, okuduğu basın açıklamasında, Van'da yaşanan iki büyük depremin ardından İŞKUR bünyesinde beş yıldan beri Van'da resmi kurumlarda geçici ve süreli olarak çalıştıklarını söyledi. Altın, kalıcı olmak için beş yıldan beri ekmek ve emek mücadelesi verdiklerini; insanca yaşamak, çocuklarına iyi bir gelecek, topluma iyi birey olarak yetiştirmek içi bölgedeki işsizliğin had safhada olduğunu düşünerek bu mücadeleye başladıklarını belirtti.

Açıklamada, tüm kamu kesimleriyle görüşüldüğünü dile getiren Altın, Van'da 56 bin imza toplayarak gerekli kurumlara verildiğini hatırlattı. Bugüne kadar 112 dilekçe verildiği belirten Altın, "38 sefer basın açıklaması yapılmıştır, 24 sefer yürüyüş yapılmıştır. Geçen sene Fekiye Teyran Parkı'nda oturma eylemi yapılmış, 6 gün 6 gece 408 kilometre Ankara'ya yol gidilmiştir. Abdi İpekçi parkında 55 gün hem mücadele hem müzakere yapılmıştır. 5 yıldan beri 33 kez heyet olarak Ankara'ya gidilmiştir." dedi.

Bugüne kadar yasa dışı herhangi bir faaliyette bulunmadıklarını vurgulayan Altın, "20 Ekim 2015 tarihinde Başbakanımız Van mitingine geldiğinde, bir heyet olarak görüşüldü. Cumhurbaşkanı'nın verdiği söz ve talimatı kendisine söyledik. Sayın Başbakanımız da Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği söz ve talimatı doğrultusunda gereken neyse yapılacaktır." diye konuştu.

Altın, 22 Kasım 2015 tarihinde Başbakanlık özel kaleminden aranarak, Başbakan'ın talimatı üzerine söz konusu mağdur olan 238 çalışanın adı, soyadı, TC kimlik numaraları, telefonları ve çalıştıkları kurumların istendiğini söyledi. Bunun üzerine Altın, 22 Kasım 2015 tarihinde bu bilgileri bir üst yazıyla 3 ayrı faks numaralarına gönderdiklerini söyledi. Başbakanlık özel kalemiyle görüşerek evrakların sonuçlarının akıbetini öğrenmek açısından, 2 sefer heyet olarak Ankara'ya gidildiğini ifade eden Altın, "Verilen cevap; "Başbakanlık onaylatıp Çalışma Bakanı'na gönderilmiştir" denildi. Aradan 2 ay geçmesine rağmen hâlâ bir cevap almış değiliz." açıklamasını yaptı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim