• BIST 9057.99
  • Altın 2291.7
  • Dolar 32.3134
  • Euro 35.1036
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Van Büyükşehir Belediyesi Göç Birimi Çalışmalarına Başladı

Van Büyükşehir Belediyesi Göç Birimi Çalışmalarına Başladı
Van Büyükşehir Belediyesi, Yüksekova ve Şırnak'tan göç eden ailelerin tespiti ve ihtiyaçlarının karşılanması için İpekyolu ve Edremit belediyeleri...

Van Büyükşehir Belediyesi, Yüksekova ve Şırnak'tan göç eden ailelerin tespiti ve ihtiyaçlarının karşılanması için İpekyolu ve Edremit belediyeleri ile gönüllülerin de içerisinde yer aldığı "Göç Birimi'ni kurarak çalışmalarına başladı.

Van Büyükşehir Belediyesi, sokağa çıkma yasakları ve yaşanan çatışmalı süreç nedeniyle göç eden ailelerin tespiti ve sorunlarının çözülmesi için İpekyolu ve Edremit belediyeleri ile gönüllülerin de içerisinde yer aldığı "Göç Birimi'ni kurdu. Bir süre önce kurulan birim, toplantılar yaparak yol haritasını belirledi. Yol haritasının belirlenmesinin ardından birim içerisinde bu çalışmaya dahil edilen gönüllü ve belediye çalışanları ile toplantılar yapılarak, yöntem konusunda bilgiler verildi. Daha sonra yüzlerce kişiyle çalışmalarına başlayan birim, ilk çalışmasına ailelerle görüşmeler yaparak başladı. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından kurulan birimde yüzlerce kişi çalışırken, zorunlu göçün beraberinde getirdiği mağduriyet ile birlikte ailelerin yaşadığı sosyo-ekonomik, psikolojik ve diğer travmaları en aza indirmek için de çalışmalar yapılıyor. Van Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından kurulan "Göç Birimi"ne kısa bir süre içerisinde yaklaşık 2 bin 100 aile başvuru yaparken, başvuran aileler ise göç biriminde çalışanlar tarafından ziyaret ediliyor. Ailelerin tespitini yapan birim, bunun yanı sıra ailelerle ilgili veri tabanları oluşturuyor.

Hafta sonu ilk çalışmalarını yapan birim, 60 ekiple kentin tüm noktalarına giderek buraya göç eden ailelerle görüşerek hem sorunlarını dinledi hem de ihtiyaçların tespiti yaparak gerekli yardımları ulaştırdı. İki gün içerisinde belediyeye başvuran 2 bin 100 ailenin bin 300'ünü ziyaret eden ekipler, aile bireyleri ile tek tek görüşerek, aile ile ilgili veriler ve bilgileri Van Büyükşehir Belediyesi Göç Birimi'ne aktardı. Görüşmelerin ardından bu kez de ailelerin ihtiyaçlarının karşılanması çalışmalarına başlanırken, birim bir yandan tespit, diğer yandan da ihtiyaçların karşılanması çalışmalarını birlikte yürütecek. Hafta sonu çalışan ekipler, bugün itibariyle yardım ulaştırma çalışmalarına başlarken, 9 ekip ise bugünden itibaren hafta sonuna kadar ailelerin tespitini yapacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim