• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 23 °C

Van Barosu: Villadan dışarıya ateş açılmadı, öldürülenler başlarından vuruldu

Van Barosu: Villadan dışarıya ateş açılmadı, öldürülenler başlarından vuruldu
Van Baro Başkanı Murat Timur, 1 polisin şehit olduğu, 12 PKK'lı teröristin ölü ele geçirildiği çatışmayla ilgili açıklama yaptı.

Van Baro Başkanı Murat Timur, 1 polisin şehit olduğu, 12 PKK'lı teröristin ölü ele geçirildiği çatışmayla ilgili açıklama yaptı. Timur, teröristlerin bulunduğu villadan dışarıya ateş açılmadığını ileri sürerek, ölenlerin başlarında kurşun giriş ve çıkışı tespit ettiklerini söyledi.

Van'ın merkez ilçelerinden Edremit'te, dört gün önce sabahın erken saatlerinde havuzlu dubleks bir evde, terör örgütü PKK mensuplarının kaldığı bilgisini alan İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri operasyon düzenlemişti. Operasyonda, Başkale Gücü olarak bilinen 12 PKK'lı terörist ölü olarak ele geçirilmiş, Özel Harekat polisi Önder Ertaş şehit olmuş, 2 polis de hafif yaralanmıştı. Operasyonla ilgili Van Adliyesindeki Van Barosunda açıklama yapan Baro Başkanı Murat Timur, Van Barosu, İnsan Hakları Derneği, Mazlum-Der, Mezopotamya Hukukçular Derneği ve Ses Şubesi'yle birlikte operasyonun yapıldığı evde inceleme yaptıklarını söyledi. Hazırlayacakları raporu kamuoyu ile paylaşacaklarını belirten Timur, yaptıkları incelemelerde 2 ayrıntının dikkat çekici olduğunu ifade etti.

Bu konuyu kamuoyuyla ile paylaşma gereği duyduklarını ifade eden Timur, "Birincisi, otopsi yapılan hemen hemen tüm cenazelerde kafa kısmında kurşun giriş veya çıkışını tespit ettik. Diğer önemli bir nokta ise biz inceleme yaptığımız evde, ayrıntılı incelemelerde özellikle şu tespiti yaptık. Evin içerisine doğru dışarıdan yoğun bir şekilde kurşun izleri tespit ettik. Özellikle evin ön ve yan kısımlarında. Ancak çevre duvarlarına baktığımız zaman içeriden dışarıya dönük bir kurşun tespiti, evden ateş edilmesi yönünde bir tespite rastlamadık. Bu açıdan objektif bir rapor hazırlamamız açısında, soruşturmayı yürüten Van Cumhuriyet Başsavcılığı ve Van Valiliği'nden bu konuda randevu talep ettik. Randevular bize kısa süre içinde verilmesi takdirde, kamuoyunun kuşkusu da hazırlanacak olan bu raporla sona ermiş olacaktır."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim